• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τα δύο αδέλφια που “στοιχημάτισαν” στην William Hill και κέρδισαν 220 εκατ. δολάρια σε μία ημέρα

    Fred και Peter Done


    Το 1966 η οικογένεια Done πόνταρε στη νίκη της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Με τα χρήματα που κέρδισε χρηματοδότησε το πρώτο κατάστημα μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στοιχημάτων του κόσμου, της William Hill.

    Αυτή την εβδομάδα εκείνη η επένδυση έφερε στους αδελφούς Done κέρδη 220 εκατ. δολαρίων.

    Αυτό είναι το ποσό που θα λάβουν οι ιδρυτές της Betfred GroupFred και Peter Done, με περιουσία περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την επένδυση τους στην ανταγωνίστρια William Hill Plc.  Η εταιρεία αποδέχτηκε την προσφορά 2,9 δισεκατομμυρίων λιρών (3,7 δισεκατομμύρια δολάρια) της Caesars Entertainment την Τετάρτη, μετά από ένα μήνα κατά τον οποίο οι μετοχές της William Hill κατέγραψαν κέρδη άνω του 50%.

    Από τον Μάρτιο, η οικογένεια Done διπλασίασε τη συμμετοχή  της στη  William Hill στο 6%, μέσω μιας εταιρείας που ελέγχει. Η οικογένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως σημαντικός μέτοχος της  William Hill στις αρχές του 2020 και αύξησε το μερίδιό της τουλάχιστον τρεις φορές φέτος, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου. Η μία εξ αυτών έγινε γνωστή στις 20 Μαρτίου, μετά την βουτιά των αγορών λόγω της πανδημίας και της ακύρωσης των αθλητικών διοργανώσεων που αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων του κλάδου τυχερών παιχνιδιών.

    Η μετοχή της William Hill έχει εκτιναχθεί έκτοτε καταγράφοντας κέρδη άνω του 600%, καθώς η εταιρεία συνέχισε την επέκταση της στις ΗΠΑ, όπου το αθλητικό στοίχημα νομιμοποιήθηκε το 2018. Ενισχύθηκε επίσης από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την εξαγορά της όχι μόνο από την Caesars Entertainment, αλλά και από την Apollo Global Management.

    Ένας εκπρόσωπος της Betfred είπε ότι ο Fred Done αγόραζε μετοχές στο William Hill τα τελευταία δύο χρόνια.

    Η προσφορά σε μετρητά της Caesars Entertainment, η οποία χρειάζεται έγκριση από τους μετόχους της William Hill, θα φέρει επίσης κέρδη στην χρηματιστηριακή Hargreaves Lansdown Plc και τη Silchester International Investors, τη εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley, Stephen Butt.

    Betting firm's shares have rallied more than 600% since March 20

    Ο Fred, 77, και ο Peter, 73 ετών, μεγάλωσαν σε μια φτωχή περιοχή της Αγγλίας. Ως παιδιά, τα αδέλφια βοήθησαν τον πατέρα τους να διαχειριστεί μια επιχείρηση στοιχημάτων προτού νομιμοποιηθούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Αφού ίδρυσαν τη δική τους εταιρεία στη δεκαετία του 1960, προσπάθησαν να προσελκύσουν πελάτες από τις καθιερωμένες εταιρείες στοιχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της William Hill, προσφέροντας μεγάλα μπόνους μετρητών. Η Betfred έχει πλέον περισσότερα από 1.300 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και ξεκίνησαν τα δικά τους μαγαζιά αθλητικών στοιχημάτων στις ΗΠΑ πέρυσι.

    Η Betfred και οι άλλες επενδύσεις των αδελφών, τους έχουν φέρει μερίσματα αξίας άνω των 100 εκατ. στερλινών κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Στις ιδιοκτησίες τους περιλαμβάνονται μια επιχείρηση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών και μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών επιχειρήσεων, η Peninsula, την οποία ίδρυσαν οι Peter και Fred το 1983 για να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις.

    Οι Dones ίδρυσαν το δικό τους οικογενειακό γραφείο πέρυσι, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών πλούσιων οικογενειών που ιδρύουν δικές τους εταιρείες επενδύσεων για να διαχειριστούν την περιουσία τους.

    “Συμμετέχω σε πολλές επιχειρήσεις τώρα, αλλά τα στοιχήματα παραμένουν  η πρώτη μου αγάπη”, δήλωσε ο Fred Done σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε την Betfred το 2017.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ