• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Super deal για τη Nestle: Εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής βιταμινών Bountiful έναντι 5,75 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Mark Schneider, CEO Nestle

    Mark Schneider, CEO Nestle


    Η Nestle συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία παραγωγής βιταμινών Bountiful Co. έναντι 5,75 δισ. δολαρίων, κίνηση που θα την καταστήσει παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής, σε μία περίοδο κατά την οποία λόγω της πανδημίας έχει αυξηθεί η ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

    Η KKR & Co. και η Carlyle πούλησαν την εταιρεία έναντι 16,8 φορές τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων. Η Nestle αναμένει ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα επιβαρύνει την κερδοφορίας της φέτος.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mark Schneider στράφηκε προς τον τομέα των βιταμινών και των συμπληρωμάτων τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε την θέση του CEO το 2017, με την εξαγορά της Atrium Innovations ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι ο προκάτοχος του Paul Bulcke είχε αποκλείσει το συγκεκριμένο κλάδο, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση είναι πολύ ανταγωνιστική για τη δημιουργία προϊόντων με δυνατότητα παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμών. Παρ ‘όλα αυτά, ο Schneider απέρριψε αυτή την άποψη και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μεγαλύτερων εμπορικών σημάτων στον τομέα, βλέποντας ότι υπάρχει μία μερίδα καταναλωτών που ξοδεύουν αρκετά χρήματα για προϊόντα που βοηθούν την υγεία τους.

    Η στρατηγική του Schneider δείχνει να αποδίδει, καθώς η Nestle ανακοίνωσε πρόσφατα αύξηση των πωλήσεων με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με αυτόν που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα συμπληρώματα και τα μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα έχουν μεγάλη ζήτηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει γίνει ένας αποτελεσματικός τρόπος πώλησης τέτοιων προϊόντων, δήλωσε η εταιρεία. Τα έσοδα της Nestle Health Science αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10% το πρώτο τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση.

    Η μετοχή της Nestle έχει καταγράψει κέρδη άνω του 70% από τότε που ο Schneider ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας και η αξία της ξεπερνά τα 300 δισ. δολάρια.

    Η KKR & Co. σχεδίαζε να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά της Bountiful ύψους  άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg News τον Ιανουάριο.

    Ο Schneider έχει κλείσει περισσότερες από 50 συμφωνίες από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ελβετικής εταιρείας και δήλωσε ότι η Nestle σχεδιάζει περισσότερες εξαγορές τα επόμενα χρόνια για να εξισορροπήσει τις πολυάριθμες αποεπενδύσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του τμήματος εμφιαλωμένου νερού των ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμα:

    Nestle: Ετοιμάζεται για την εποχή μετά την πανδημία – Λανσάρει μηχανές καφέ χωρίς άγγιγμα και νέες γεύσεις

    Nestle: Αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο – Μεγάλη ζήτηση για κάψουλες Nespresso

    O δισεκατομμυριούχος ομογενής Ντιν Μητρόπουλος εξαγόρασε τη Nestlé Waters Β. Αμερικής έναντι 4,3 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ