• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στρατηγική κίνηση από τη Roche: Εξαγοράζει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Ignyta

    • Bloomberg


    Στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας  Ignyta Inc. έναντι του ποσού των 1,7 δισ. δολαρίων προχωρά η Roche Holding AG, βαδίζοντας στον δρόμο που άνοιξε η Bayer επενδύοντας σε μια κατηγορία πειραματικών αντικαρκινικών φαρμάκων που στοχεύουν σε μια συγκεκριμένη μετάλλαξη που παρουσιάζεται σε πολλούς τύπους καρκίνου.

    Οι επενδυτές της Ignyta θα πάρουν 27 δολάρια/μετοχή, ήτοι 74% παραπάνω από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή την Πέμπτη.

    Η κίνηση της Roche έρχεται περίπου πέντε εβδομάδες μετά την απόφαση της Bayer να επενδύσει 1,55 δισ. δολάρια στο φάρμακο larotrectinib της Loxo Oncology, ένα πειραματικό φάρμακο παρόμοιο με το entrectinib της Ignyta. Η Roche έχει πει ότι θα επικεντρωθεί σε  μικρά deals, όπως αυτό της Ignyta, για να «χτίσει» το χαρτοφυλάκιό της, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελβετική φαρμακοβιομηχανία, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα αντικαρκινικά φάρμακα, καθώς τρία από τα κορυφαία σε πωλήσεις φάρμακά της χάνουν τις πατέντες τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Roche: Ενισχύει τη θέση της στην αγορά των νέων φαρμάκων



    ΣΧΟΛΙΑ