• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στα ύψη ο χρυσός με φόντο τους φόβους για την εξέλιξη του κοροναϊού

    • Bloomberg


    Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκε ο χρυσός καθώς η κρίση του κοροναϊού βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δούμε και άλλες περιπτώσεις εκτός της Κίνας.

    Ο αριθμός των θανάτων από το ξέσπασμα ξεπέρασε τους 900 και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση σε ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα. “Μπορεί να βλέπουμε μόνο την άκρη του παγόβουνου”, είπε.

    Η Αγγλία ανέφερε άλλες τέσσερις περιπτώσεις, προειδοποιώντας για επικείμενη απειλή για τη δημόσια υγεία. Ακολούθησε η είδηση ​​ότι η ασθένεια εξαπλώνεται στο βασικό εμπορικό κέντρο της της Σιγκαπούρης.

     

    Gold expands gains as virus fears boost demand for havens

     

    Ο χρυσός διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο της ασθένειας στην παγκόσμια ανάπτυξη και τη διάθεση για ρίσκο, αν και οι ανησυχίες για ασθενέστερη φυσική ζήτηση χρυσού στην Κίνα, περιορίζουν τα κέρδη.

    Οι επιπτώσεις του ιού παρουσίασαν έναν “νέο κίνδυνο” για τις προοπτικές, σύμφωνα με τη Federal Reserve, και το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο, όταν ο πρόεδρος Jerome Powell θα μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη.

    “Μέχρι τώρα οι επενδυτές στηρίζουν τον χρυσό και το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά βλέπουμε να ενισχύεται η τιμή του, υποδηλώνει ότι αυτές οι ανησυχίες αυξάνονται”, δήλωσε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς στην CMC Markets.

    Η spot τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% και διαμορφώθηκε στα 1.572,89 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν και το δολάριο βρέθηκε χαμηλότερα έναντι ενός καλαθιού με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του, μετά από τρεις ημέρες κερδών.

    “Υπάρχει ακόμα μεγάλη δυνατότητα για τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό φέτος”, δήλωσε ο Benjamin Jones, επικεφαλής στρατηγικής αγορών στην State Street, σε συνέντευξη στο Bloomberg TV. Οι συμμετοχές σε ETFs χρυσού παραμένουν σχετικά χαμηλές σε σύγκριση με το υψηλό που σημείωσαν πριν από οκτώ χρόνια ως ποσοστό επί των συνολικών περιουσιακών στοιχείων σε ETF, ανέφερε.

    Και άλλα πολύτιμα μέταλλα κινούνται ανοδικά, με το παλλάδιο να ενισχύεται κατά 1,7%.



    ΣΧΟΛΙΑ