• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Shell: Ο Andrew Mackenzie νέος πρόεδρος – Ισόρροπη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στο ΔΣ της

    • Bloomberg

    Andrew Mackenzie, πρόεδρος Shell


    Η Royal Dutch Shell διόρισε στη θέση του προέδρου τον Andrew Mackenzie, πρώην επικεφαλής του Ομίλου BHP και επισήμανε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα έχει για πρώτη φορά ισόρροπη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών.

    Ο Mackenzie, ο οποίος επέβλεψε την αποχώρηση της BHP από το σχιστόλιθο, παίρνει τα ηνία από τον Chad Holliday, του οποίου η αποχώρηση είχε ανακοινωθεί από πέρυσι. Επίσης, διόρισε υπεύθυνη για τον κυβερνοχώρο την Jane Lute, μια κίνηση που θα φέρει στο διοικητικό της συμβούλιο ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, δήλωσε η εταιρεία.

    «Ο Andrew φέρνει στην Shell την εμπειρία που διαθέτει σε ηγετικές θέσεις, τις παγκόσμιες προοπτικές του και μια βαθιά κατανόηση της ενεργειακής αγοράς και της δράσης για το κλίμα», ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση της.

    Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Shell είναι η ενεργειακή μετάβαση και έχει θέσει φιλόδοξους κλιματικούς στόχους καθώς απομακρύνεται από το παραδοσιακό μοντέλο των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, υπό τον CEO, Ben van Beurden.

    Portraits of BHP Billiton CEO Andrew Mackenzie as Company Reports Full-Year Results
    Andrew Mackenzie

    Ο Mackenzie, Βρετανός υπήκοος, προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Shell τον Οκτώβριο. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της BHP από το 2013 έως το 2019.

    Έβαλε την BHP σε καλό δρόμο για την υλοποίηση πολλών από τους πιο φιλόδοξους στόχους της, εισάγοντας τη δέσμευση για την αντιπροσώπευση του μισού εργατικού δυναμικού της από γυναίκες μέχρι το 2025, και θέτοντας στόχους για τον περιορισμό των εκπομπών των πελατών της.

    Ωστόσο, μεγάλος μέρος της θητείας του επισκιάστηκε από την καταστροφή που σημειώθηκε στην κοινοπραξία Samarco της BHP στη Βραζιλία, όπου η κατάρρευση ενός φράγματος σκότωσε 19 άτομα και εξακολουθεί να βάλλεται από αστικές αποζημιώσεις και έρευνες.

    Η Shell είπε επίσης ότι ο μη εκτελεστικός διευθυντής της Nigel Sheinwald δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του και θα προτείνει την Lute για την θέση αυτή.  Εάν εγκριθούν οι αλλαγές, το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται ισομερώς από άνδρες και γυναίκες για πρώτη φορά, καθιστώντας τη Shell τη μοναδική μεγάλη εταιρεία πετρελαίου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

    Γεννημένη στις ΗΠΑ, η Lute συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο μετά από 16 χρόνια καριέρας στον στρατό των ΗΠΑ. Έχοντας υπηρετήσει ως Αναπληρώτρια  Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ το 2009, η Lute κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στον τομέα της ασφάλειες στον κυβερνοχώρο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Ο μεγιστάνας του πετρελαίου που επενδύει στο κρυπτονόμισμα

    Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

    Στήριξη ΗΠΑ σε Σαουδική Αραβία για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ