• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε χαμηλό 19 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά την πανωλεθρία Τσίπρα

    • Bloomberg


    Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο υποδέχθηκαν οι επενδυτές την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, «στέλνοντας» την απόδοση του 10ετούς τίτλου του Ελληνικού Δημοσίου στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τότε που το πρακτορείο Bloomberg άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία για τον τίτλο, το 2000.

    Η απόδοση του 10ετούς τίτλου αναφοράς υποχώρησε κατά 32,6 μονάδες βάσης, στο 3,036%, καταγράφοντας επίσης τη μεγαλύτερη υποχώρησή του από τον Δεκέμβριο του 2017.

    Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε διάσταση με τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την ανακοίνωση πληθώρας παροχών από την κυβέρνηση Τσίπρα τις ημέρες που προηγήθηκαν των ευρωεκλογών. Αυτή ακριβώς η πολιτική, όπως επισημαίνεται, λειτούργησε ως «κόκκινη σημαία» για τους πιστωτές της χώρας (μεταξύ των οποίων είναι και οι ομολογιούχοι).

    Ωστόσο, οι εθνικές εκλογές απομακρύνουν, τουλάχιστον για την ώρα, την πιθανότητα νέας αντιπαράθεσης της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ενώ η Νέα Δημοκρατία, η οποία -όπως αναφέρεται- θα είναι εκείνη που θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να «αναθεωρήσει» τις παροχές που υποσχέθηκε ο Τσίπρας μέχρι το 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ