• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε υψηλό δύο μηνών το ευρώ – Πιο κοντά στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων

    • Bloomberg


    Το ευρώ ενισχύεται φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς ο προβληματισμός για το δολάριο ευνοεί τις εισροές στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

    Συγκεκριμένα, η τιμή του αυξήθηκε κατά 0,3% και διαμορφώθηκε στα 1,1930 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 1,1920 δολαρίων που σημείωσε στις 9 Νοεμβρίου.

    Ο επόμενος μεγάλος στόχος για το ευρώ είναι τα 1,20 δολάρια, επίπεδο που διέσπασε στιγμιαία την 1η Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2018. Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, υπήρξαν λεκτικές παρεμβάσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συνέβαλαν στην αποδυνάμωση του ευρώ.

    Euro's rise brings into view $1.20, breached briefly in September

    «Η δυναμική του ευρώ παραμένει υπό έλεγχο, καθώς διαπραγματεύεται πέριξ της αντίστασης των 1,19 δολαρίων, με την αισιοδοξία για τα εμβόλια κορονοϊού και την χαλάρωση της πολιτικής αβεβαιότητας των ΗΠΑ, να φέρνουν στο επίκεντρο τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου”, δήλωσε ο Rony Nehme, αναλυτής αγορών στην Squared Financial.

    Η αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας για το Brexit, η διαφορετική τάση που επικρατεί αναφορικά με τα κρούσματα Covid-19 μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, και η ευρωπαϊκή, κοινή αντιμετώπιση του χρέους, είναι μεταξύ των λόγων που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ισχυρότερο ευρώ. Επίσης το ευρωπαϊκό νόμισμα επωφελείται από τη μείωση του δολαρίου, καθώς η προοπτική μιας παρατεταμένης περιόδου χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβαρύνει το νόμισμα της χώρας.

    Το ευρώ σημείωσε μικρή μεταβολή νωρίτερα στο Λονδίνο, όπως και ο Bloomberg Dollar Spot Index, ο οποίος υποχώρησε έως και κατά 0,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.

    «Τα 1,1900 δολάρια αποτελούν σαφώς ένα ισχυρό σημείο αντίστασης που πρέπει να διασπαστεί σε ημερήσιο επίπεδο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα 1,20 δολάρια και υψηλότερα”, δήλωσε ο John Hardy, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της Saxo Bank. «Η αισιοδοξία για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης θα ανταμείψει πιθανώς το ευρώ περισσότερο από το δολάριο ΗΠΑ», εκτίμησε.

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    Αλλάζει ο γερμανικός δείκτης Dax: Πιο μεγάλος αλλά και πιο αυστηρός μετά το φιάσκο της Wirecard

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ