• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Saudi Aramco: Κοντά σε συμφωνία με την Reliance Industries ύψους 25 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Mukesh Ambani

    Mukesh Ambani


    Η Saudi Aramco  βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στις δραστηριότητες διύλισης πετρελαίου και χημικών της Reliance Industries, που ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg.

    H εταιρεία ενέργειας της Μέσης Ανατολής, στοχεύει στην εξαγορά περίπου του 20% της μονάδας της Reliance, έναντι μετοχών της Aramcο, αξίας 20-25 δισ. δολαρίων.

    Οι δύο εταιρείες μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις πηγές.

    Η μετοχή της Reliance σημείωσε άνοδο μέχρι και 2,6% στην αγορά της Βομβάης, μετά την ανακοίνωση της είδησης.

    Η συμφωνία θα βοηθήσει την Reliance να εξασφαλίσει σταθερή προσφορά αργού πετρελαίου για τα γιγαντιαία διυλιστήρια της, καθιστώντας την παράλληλα μέτοχο στην Aramco. Με βάση την χρηματιστηριακή αξία της Aramco ύψους περίπου 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τη συναλλαγή η ινδική εταιρεία θα αποκτήσει ποσοστό περίπου 1% στην μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο.

    Λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή συναλλαγή δεν είναι γνωστές, ενώ εκπρόσωπος της Aramco αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Εκπρόσωπος της Reliance είπε ότι η εταιρεία δεν έχει τίποτα να προσθέσει πέρα ​​από τα σχόλια του Ambani στη συνεδρίαση των μετόχων τον Ιούνιο, όταν ο όμιλος διόρισε τον πρόεδρο της Aramco, Yasir Al-Rumayyan, στο διοικητικό της συμβούλιο. Ο Ambani είχε πει ότι η Reliance θα μπορούσε να οριστικοποιήσει μια επενδυτική συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής πετρελαίου φέτος.

    Η Aramco δήλωσε την περασμένη εβδομάδα τη διενέργεια due diligence και επισήμανε ότι η συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ