• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Samsung: Επενδύσεις 205 δισ. δολαρίων και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη τριετία

    • Bloomberg
    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics

    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics


    Ο όμιλος Samsung αποκάλυψε ότι θα επενδύσει 240 τρισ. γουόν (205 δισ. δολάρια) δημιουργώντας 40.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάστημα τριών ετών.

    Πρόκειται για ένα ευρύ επενδυτικό σχέδιο, που αποσκοπεί στο να καταστεί ο νοτιοκορεατικός ομίλος πρωτοπόρος στις τεχνολογίες της επόμενης γενιάς.

    Η Samsung Electronics και οι θυγατρικές της όπως η Samsung Biologics στοχεύουν να ηγηθούν της έρευνας και να δαπανήσουν κεφάλαια σε τομείς από τις τηλεπικοινωνίες και τη ρομποτική έως τις εταιρικές εξαγορές. Ο κολοσσός της τεχνολογίας θα διαθέσει 180 τρισεκατομμύρια γουόν μόνο για τη χώρα καταγωγής του και έχει στόχο να προσλάβει επιπλέον 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυξάνοντας τις συνολικές προσλήψεις του σε 40.000 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

    Στις προβλεπόμενες δαπάνες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, ο μακροπρόθεσμος στόχος της Samsung Electronics να επενδύσει 151 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 για να εμβαθύνει στην προηγμένη κατασκευή τσιπ.

    Ωστόσο, η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την έξοδο του επικεφαλής της Samsung, Jay Y. Lee, από την φυλακή, όπου βρέθηκε κατηγορούμενος για για δωροδοκία και διαφθορά.

    Ο Lee, 53 ετών, μπήκε για δεύτερη φορά φυλακή τον Ιανουάριο, καθώς καταδικάστηκε για δωροδοκία με στόχο την εξασφάλιση της πολιτικής στήριξης της πρώην προέδρου της χώρας. Ο δισεκατομμυριούχος εξέτισε τους έξι από τους 18 μήνες που αναμενόταν να περάσει πίσω από τα κάγκελα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καταδίκης του.

    Κατά τους μήνες που ακολούθησαν μετά την φυλάκιση του, η έλλειψη ημιαγωγών στην παγκόσμια βιομηχανία και ο ρόλος της Samsung στη διευκόλυνση της συμφωνίας για το εμβόλιο Covid-19 με τις ΗΠΑ, οδήγησε στην παρέμβαση αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και πολιτικών για την απελευθέρωση του.

    Ωστόσο, οι ακτιβιστές επέκριναν την απόφαση, λέγοντας ότι ήταν απόδειξη προνομιακής μεταχείρισης της κοινωνικής τάξης που ανήκει ο ισχυρός μεγιστάνας.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ