• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Roger Federer: Αρχική δημόσια προσφορά 622 εκατ. δολ. για την εταιρεία υποδημάτων που επένδυσε ο διάσημος τενίστας

    • Bloomberg

    Roger Federer


    Η ελβετική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών για τρέξιμο On AG, με την αποκλειστική τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών, που προσέλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον του διάσημου τενίστα Roger Federer, σχεδιάζει να συγκεντρώσει μέχρι και 622 εκατ. δολάρια μέσω IPO στη Νέα Υόρκη.

    Με την αρχική δημόσια προσφορά θα διαθέσει 31,1 εκατομμύρια μετοχές σε τιμή πώλησης από 18 έως 20 δολάρια έκαστη, δήλωσε η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη.

    Με βάση τα στοιχεία της IPO η αποτίμηση της εταιρείας εκτιμάται στα 5,5 δισ. δολάρια.

    Η On έχει εξελιχθεί σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες παπουτσιών στον κόσμο από τότε που ιδρύθηκε, πριν από μια δεκαετία. Η πανδημία έδωσε ώθηση στο εμπορικό σήμα, καθώς οι άνθρωποι στράφηκαν στο τρέξιμο λόγω των lockdown.

    Τα παπούτσια, γνωστά για τα ξεχωριστά σωληνοειδή μαξιλάρια που έχουν στη σόλα, υπόσχονται στους δρομείς μαλακή προσγείωση, ενώ είναι πολύ σταθερά όταν το πόδι σηκώνεται από το έδαφος. Πρόκειται για μια πατενταρισμένη τεχνολογία που ονομάζεται Cloudtec, η οποία είναι εφεύρεση της εταιρείας.

    Η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολo “ONON”. H εταιρεία θα πουλήσει 25,4 εκατομμύρια μετοχές, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα πουλήσουν 5,7 εκατομμύρια τίτλους.

    Στους επενδυτές της περιλαμβάνονται η Stripes, η εταιρεία επενδύσεων που ίδρυσε ο Ken Fox και η Point Break Capital, του πρώην dealmaker της 3G Capital, Alex Perez. Επίσης, ποσοστό κατέχει το ασιατικό private equity Hillhouse.

     

    Tiny Swiss Sneaker Brand Has Federer Backing and Big Ambitions

    Ο Roger Federer έγινε μέτοχος της On το 2019, και πέρυσι η εταιρεία λάνσαρε ένα παπούτσι με το όνομα του και τιμή πώλησης στα 200 δολάρια. Στο σχεδιασμό του υποδήματος βοήθησε και ο κορυφαίος τενίστας.

    Εκτιμάται ότι έχει επενδύσει περίπου 50 εκατομμύρια φράγκα, ανέφερε το Φεβρουάριο η Handelszeitung.

    Τη δημόσια προσφορά συντονίζουν οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co., Allen & Co. LLC, UBS και Credit Suisse.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ