• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Roche: Η ζήτηση για διαγνωστικά Covid τεστ έσωσε τα κέρδη της εταιρείας

    • Bloomberg

    Severin Schwan, CEO Roche


    Τα κέρδη της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche Holding κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς ενισχύθηκαν σημαντικά από τη ζήτηση για τα διαγνωστικά τεστ του Covid 19.

    Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 10,56 ελβετικά φράγκα (11,5 δολάρια) από 10,44 φράγκα εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 10,18 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

    Η Roche ανέπτυξε γρήγορα ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών Covid τεστ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενισχύοντας τις πωλήσεις και αντισταθμίζοντας τις δυσκολίες του τμήματος φαρμακευτικών προϊόντων, όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, η εταιρεία είπε ότι η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ πιθανότατα θα επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και δεν θα σταματήσει εντελώς.

    «Αυτός ο ιός θα μείνει μαζί μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Severin Schwan σε τηλεδιάσκεψη. «Θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται, και ως εκ τούτου θα υπάρχει συνεχής ανάγκη για εμβόλια, διαγνωστικά τεστ και φάρμακα”.

    Η Roche επανέλαβε τις ετήσιες προβλέψεις της για αύξηση πωλήσεων και κερδών κατά μικρό έως μεσαίο, μονοψήφιο ποσοστό. Ο ανταγωνισμός από βιολογικά φάρμακα παρόμοια με τα παλαιότερα φάρμακα για τον καρκίνο, συνέχισε να επηρεάζει την αύξηση των πωλήσεων στη φαρμακευτική μονάδα.

    Οι πωλήσεις του ογκολογικού φαρμάκου Avastin μειώθηκαν κατά 40%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η Roche εξαγοράζει την εταιρεία τεστ Covid GenMark έναντι 1,8 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ