• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Renault: Μέρισμα 1,1 δισ. δολάρια στα ταμεία της εταιρείας από τον χρηματοοικονομικό της βραχίονα

    • Bloomberg
    Lucas de Meo, CEO Renault

    Lucas de Meo, CEO Renault


    Η Renault θα λάβει κεφάλαια περίπου 931 εκατομμυρίων ευρώ (1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από τον χρηματοοικονομικό της βραχίονα, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στην άρση των περιορισμών που αφορούν στις πληρωμές μερισμάτων, που εφαρμόστηκαν νωρίτερα λόγω της πανδημίας.

    Η αποπληρωμή θα προέλθει από τα κέρδη της RCI Bank και Services,  της θυγατρικής της αυτοκινητοβιομηχανίας, και πραγματοποιείται σύμφωνα με τις προθέσεις που κοινοποίησε η Renault νωρίτερα φέτος. Μετά την πληρωμή, οι δείκτες κεφαλαίου της εταιρείας θα επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την πανδημία.

    Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αποτέλεσε σημαντική πηγή μετρητών για τη Renault τα τελευταία χρόνια εν μέσω των αγώνων που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία και ο συνεργάτης της, η Nissan Motor.

    Η RCI Bank και Services αναγκάστηκε να διακόψει τις πληρωμές προς τη Renault πέρυσι, όταν η ΕΚΤ εξέδωσε απαγόρευση, και στη συνέχεια επέβαλε ανώτατο όριο, στις πληρωμές των τραπεζών. Η ΕΚΤ αποφάσισε τον Ιούλιο να μην παρατείνει τους περιορισμούς πέραν του Σεπτεμβρίου.

    Η μετοχή της Renault υποχώρησε μέχρι και 2,6%, στα 30,08 δολάρια μετά το άνοιγμα των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει πτώση περίπου 14%.

    Διαβάστε ακόμα:

    EasyJet: Στο ταμείο της εταιρείας 1,7 δισ. δολάρια από την αύξηση κεφαλαίου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ