ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα lockdown που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι δαπάνες των νοικοκυριών.
Τα στοιχεία της Eurostat ρίχνουν δίνουν μια πρώτη γεύση για την έκταση των περικοπών που έγιναν σε επίπεδο δαπανών.
Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο, μέχρι και τον Μάρτιο, δείχνουν μέση μείωση 1,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ιταλία, η οποία ήταν από τις πρώτες χώρες που έκλεισαν τα καταστήματα και ζήτησαν από τον κόσμο να μείνει σπίτι, είχε μείωση 6,4%, τη μεγαλύτερη στην ΕΕ.
Η μείωση των δαπανών στην Ελλάδα ήταν μικρότερη του 3%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το YES FORUM ενημερώνει για τη ναυτιλία το 98% της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Alpha Bank: Η Κεντρική Μακεδονία ο νέος σταθμός του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία»
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Αποκαλύπτει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία – Οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
- Ιστορικό ράλι στα πολύτιμα μέταλλα: Πάνω από τα 4.500 δολ. ο χρυσός, ρεκόρ στο ασήμι, άλμα 160% στην πλατίνα