• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς να χάσετε 4,6 εκατ. δολάρια σε 10 μέρες

    • Bloomberg


    Ένας μυστηριώδης αγοραστής έχει χάσει μια κατάθεση ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ ($4,6 εκατομμύρια) όταν εγκατέλειψε τα σχέδιά του για αγορά ενός σπιτιού στην πιο ακριβή γειτονιά του Χονγκ Κονγκ.

    Η πώληση ακυρώθηκε μόλις δέκα ημέρες αφού το άγνωστο πρόσωπο συμφώνησε να αγοράσει ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων με πισίνα και ιδιωτικό κήπο στην κορυφή του όρους Nicholson για 722 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ένα κρατικό έγγραφο.

    Ένα σπίτι στην ίδια περιοχή πέρυσι πωλήθηκε για περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, καθιστώντας την περιοχή αυτή ως την πιο ακριβή στα ακίνητα της Ασίας με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Από τότε, η περίοδος περίπου 15 ετών μεγάλης ανόδου στις τιμές ακινήτων που έκανε το Χονγκ Κονγκ διαβόητο για την λιγότερο προσιτή αγορά ακινήτων σε όλο τον κόσμο, έχει τελειώσει. Η πτώση από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η αύξηση του κόστους δανεισμού και η μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς έχουν βάλει φρένο τις τιμές των κατοικιών, οι οποίες μειώνονται περίπου κατά 8% από την κορυφή στην οποία είχαν φτάσει τον Αύγουστο.

    Η κάμψη μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς η Capital Economics προβλέπει ότι οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν κατά 30% τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της κάμψης κατά 15% το 2019, σύμφωνα με σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.



    ΣΧΟΛΙΑ