• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς ένα μείγμα για pancakes έχτισε ένα ράντσο αξίας 14,2 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg


    O John Heily, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Continental Mills, μητρικής των brands Krusteaz που παράγει το πασίγνωστο στις ΗΠΑ μείγμα για pancakes Continental Mills, και Buck Wild, δεν είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά του αθλητικός τύπος. «Δεν υπάρχει ούτε ένα κόκκαλο στο σώμα μου που να του αρέσει η εξοχή», λέει ο ίδιος.

    Παρόλα αυτά, σε μια οικογενειακή απόδραση στο καταφύγιο Ruby Springs της Μοντάνα και μετά από πολλά κοκτέιλ, αποφάσισε ότι χρειαζόταν το δικό του ράντσο, παρά το γεγονός ότι ζούσε στο Σιάτλ. Ακόμα και όταν πέρασε η επήρεια των κοκτέιλ, ακολούθησε το σχέδιό του. Εκείνος και η γυναίκα του, η Deeanna, νοίκιασαν ένα ελικόπτερο στη Missoula για να χαζέψουν από ψηλά ιδιοκτησίες προς πώληση, αλλά «δεν είδαμε κάτι που να μας αρέσει», λέει ο Heily.

    «Χαρακτηριστικό στη Μοντάνα είναι ότι πολλοί χτίζουν ανάκτορα», εξηγεί ο ίδιος. «Και το κάνουν για τους σωστούς λόγους – ασφάλεια, ιδιωτικότητα κλπ. – αλλά δεν έχουν υποδομές. Δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα ή ίντερνετ ή ηλεκτρισμός και στο τέλος το σπίτι γίνεται ένα βάρος».

    Ο Heily ήθελε να αποφύγει την παγίδα αυτή, οπότε όταν βρέθηκε μια έκταση περίπου ενός στρέμματος προς πώληση «είχα πολύ λίγο χρόνο να απαντήσω και είπα ‘Οπωσδήποτε’ χωρίς να έχω ιδέα τι θα την κάνω».  Πλήρωσε σχεδόν $1.100 ανά 5 τ.μ.

    Αυτό συνέβη πριν από 8 χρόνια. Σήμερα, ο Heily είναι περήφανος ιδιοκτήτης ενός σπιτιού 930 τμ σε ένα οικόπεδο που έφτασε τα 1,6 στρέμματα με την ονομασία «Ruby River One and Done Ranch». Ο CEO της Continental Mills έχτισε το σπίτι των ονείρων του και τώρα το πουλά για 14,2 εκατ. δολάρια.

     

    Το σπίτι

    Το σπίτι έχει εσωτερικό χώρο 650 τμ και επιπλέον 280 τμ βεράντες και αυλή. Έχει τρία υπνοδωμάτιο και τρία μπάνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού αποτελείται από χώρους διασκέδασης.

    Μια ανοιχτή κουζίνα και ένα δωμάτιο πρωινού δεσπόζουν δίπλα σε ένα ανοιχτό μπαρ, όπου ο μπάρμαν μπορεί να σερβίρει ποτά μπροστά στους καλεσμένους.

    Όλα στο σπίτι, όπως εξηγεί ο Heily είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ισορροπία του μυαλού. Οι εξωτερικοί τοίχοι στο μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτονται από θεόρατα παράθυρα.



    ΣΧΟΛΙΑ