• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πόλεμος αγωγών για το super no-deal των 16 δισ. δολαρίων: Στην αντεπίθεση η Louis Vuitton κατά της Tiffany & Co.

    • Bloomberg


    Ο όμιλος  Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) άσκησε αγωγή στην Tiffany & Co., εβδομάδες μετά την απόσυρσή του από το super deal των 16 δισ. δολαρίων για την απόκτηση του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου της Νέας Υόρκης.

    Η κατασκευάστρια των γνωστών τσαντών Louis Vuitton και η Moet & Chandon Champagne ισχυρίζονται ότι η επιχείρηση Tiffany καταστράφηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η εξαγορά, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν τη Δευτέρα στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

    Η Tiffany & Co. μήνυσε την LVMH νωρίτερα αυτό το μήνα για να την αναγκάσει να προχωρήσει με τη συμφωνία, δηλώνοντας σε δικαστήριο ότι ο όμιλος πολυτελών ειδών προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την κάμψη στον κλάδο λόγω της πανδημίας για να διαπραγματευτεί χαμηλότερη τιμή εξαγοράς.

    Από την πλευρά της, η LVMH αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιστολή του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, που ζητούσε να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της συναλλαγής λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. Η επιστολή ισοδυναμεί με «νομικό περιορισμό» υπό τους όρους της εξαγοράς, που απαγορεύει το κλείσιμο της συμφωνίας έως την προθεσμία της 24ης Νοεμβρίου, σημείωσαν οι δικηγόροι της LVMH στην 96 σελίδων κατάθεση των θέσεων τους.

    Τα στελέχη της Tiffany δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να σχολιάσουν την αγωγή της LVMH. Σε προηγούμενες δηλώσεις τους είχαν ισχυριστεί ότι η LVMH χρησιμοποίησε την επιστολή του υπουργού ως πρόσχημα για να αποσυρθεί από την συμφωνία.

    Ο δικαστής Joseph Slights III έχει ορίσει την 5η Ιανουαρίου για την διεξαγωγή της δίκης που θα αποφασίσει εάν η LVMH πρέπει να ολοκληρώσει την πώληση.

     Η έντονη διαμάχη

    Ο υπουργού Εξωτερικών Le Drian την Κυριακή χαρακτήρισε «υπερβολική» τη διαμάχη σχετικά με την επιστολή του. «Είναι καθήκον μου να προστατεύω τα γαλλικά συμφέροντα», είπε στην εφημερίδα Le Parisien σε συνέντευξη. «Όσον αφορά τη διατλαντική κατάσταση, είναι γνωστές οι εμπορικές διαφωνίες. Ήταν λοιπόν ο ρόλος μου να ενημερώσω την LVMH για την πολιτική μου εκτίμηση εκείνη τη στιγμή”.

    Η συμφωνία ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά τα προβλήματα μεταξύ των LVMH και Tiffany εμφανίστηκαν τον Μάρτιο, καθώς το μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία έγινε εμφανές. Η Tiffany ισχυρίζεται ότι η LVMH επιχειρεί να επιβάλει μείωση της τιμής της εξαγοράς.

    Από την πλευρά της η LVMH σημείωσε ότι οι απώλειες της Tiffany λόγω της πανδημίας είναι πιο σημαντικές από εκείνες που υπέστη η ίδια κατά τη διάρκεια της επονομαζόμενης Μεγάλης Ύφεσης του 2008. «Η επιχείρηση που η LVMH πρότεινε να εξαγοράσει τον Νοέμβριο του 2019» δεν υπάρχει πλέον, δήλωσε η γαλλική εταιρεία στην αγωγή της.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ