• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Τρίτη εβδομάδα κερδών αλλά και προβληματισμός για την πανδημία

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Το πετρέλαιο βαδίζει για τρίτη εβδομάδα κερδών στη Νέα Υόρκη με μοχλό τα νέα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης, ωστόσο η πορεία της πανδημίας εξακολουθεί να επηρεάζει τις προοπτικές του ενώ αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για υπερβολική προσφορά.

    Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου κινήθηκαν σταθεροποιητικά αυτή την εβδομάδα, κοντά στα 43 δολάρια το βαρέλι και σημείωσαν εβδομαδιαία άνοδο 1,3%. Τα συμβόλαια διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών τη Δευτέρα, λόγω των νέων κινήτρων που ανακοίνωσε η Κίνα και των στοιχείων για την οικοδομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, η αισιοδοξία μετριάστηκε από τα συγκρατημένα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και του ΟΠΕΚ + σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης λόγω του κοροναϊού, ενώ τα αμερικανικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

    U.S. crude set for third weekly gain in becalmed market

    Το μήνυμα από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ + αυτής της εβδομάδας ήταν ότι η αγορά παραμένει εύθραυστη και οι προοπτικές ζήτησης αβέβαιες.

    “Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η απειλή της πανδημίας επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και την κατανάλωση γενικότερα”, αναφέρει ο  Will Sungchil Yun, επικεφαλής ανάλυσης εμπορευμάτων στην VI Investment Corp. στη Σεούλ.

    “Ακόμη και όταν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο, ίσως ο OPEC + χρειαστεί να προχωρήσει σε συμφωνία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερπροσφοράς, λόγω της αδύναμης ζήτησης”.

    Τα συμβόλαια West Texas Intermediate μηνός Οκτωβρίου σημείωσαν οριακή μεταβολή και διαμορφώνονταν νωρίτερα στα 42,85 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στη Νέα Υόρκη, μετά από την πτώση κατά 0,8% που σημείωσε στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    Τα συμβόλαια Οκτωβρίου του brent ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 45 δολάρια στο ICE, μετά από την πτώση κατά 1% που σημείωσαν την Πέμπτη. Στο σύνολο της εβδομάδας σημείωσαν άνοδο 0,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ