• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ουίλσον (Μοrgan Stanley): Γιατί τα νέα για κέρδη και μετοχές δεν είναι τόσο καλά

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Επιμένοντας στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του, ο κορυφαίος για το 2022 αναλυτής μετοχών Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley προειδοποιεί ότι η δυναμική των εταιρικών αποτελεσμάτων, έτσι όπως αποτυπώθηκε τον Απρίλιο, δεν θα επαναληφθεί στο επόμενο τρίμηνο.

    Σχεδόν το 86% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη μέχρι στιγμής για το πρώτο τρίμηνο, με το 79% αυτών των εταιρειών να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg Intelligence.

    Μόνο που ο Ουίλσον προειδοποιεί ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία εξετάζουν τώρα οι επενδυτές δεν αντιστοιχούν στην πραγματική οικονομία και πως τους επόμενους μήνες, επενδυτές και εταιρείες θα απογοητευτούν από την υποχώρηση της δυναμικής.

    Ο Ουίλσον είχε τις πιο εύστοχες εκτιμήσεις το 2022, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση τον Μάρκο Κολάνοβιτς της JP Morgan, ο οποίος είχε κερδίσει το παρατσούκλι του «μάγου» για τις προβλέψεις του τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο Ουίλσον φέτος έχει προεξοφλήσει ένα sell off στον S&P 500, το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει, με τους αμερικανικούς δείκτες να έχουν δείξει ισχυρές αντοχές στα πρόσφατα χτυπήματα, όπως αυτό της τραπεζικής αναταραχής και άμεση ανάκαμψη.

    Για τους επόμενους μήνες, ο Ουίλσον βλέπει μειώσεις στα περιθώρια κέρδους, ενώ σημειώνει ότι η δυναμική των καταναλωτών αρχίζει να εξασθενεί υπό το βάρος του επίμονου πληθωρισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ