• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O Τζεφ Μπέζος κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου παγκοσμίως

    • Bloomberg

    Jeff Bezos και Bill Gates


    Ο Τζεφ Μπέζος ίσως χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου παραδίδοντας τα σκήπτρα στον Μπιλ Γκέιτς, καθώς οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν σημαντικά στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

    Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρεία λιανικών πωλήσεων online υποχωρούσαν κατά 8,1% στα 1,637 δολάρια χθες το απόγευμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σε αυτή την τιμή, η καθαρή αξία της περιουσίας του μεγιστάνα ανέρχονταν στα 102,8 δισ. δολάρια, κατατάσσοντας τον δεύτερο στη λίστα των δισεκατομμυριούχων και σχεδόν 5 δισ. δολάρια πίσω από τον Γκέιτς, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Ο Μπέζος πήρε την πρώτη θέση εκθρονίζοντας τον συνιδρυτή της Microsoft Corp. τον Οκτώβριο του 2017. Η κατάταξη επικαιροποιείται επίσημα μετά το κλείσιμο κάθε ημέρας διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ, οπότε η αλλαγή δεν θα είναι οριστική μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής.

    Η Microsoft, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, έχει ενισχυθεί κατά 38% φέτος, αυξάνοντας κατ’ επέκταση την αξία του μεριδίου 1% που κατέχει σε αυτήν ο Γκέιτς και οδηγώντας την περιουσία του στα 107,5 δισ. δολάρια. Εκτός από τη συμμετοχή του στη Microsoft, το υπόλοιπο μέρος του πλούτου του επιχειρηματία προέρχεται από πωλήσεις μεριδίων και επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί επί σειρά ετών από το οικογενειακό του γραφείο, Cascade. Ο Γκέιτς, 63 ετών, παραμένει επιθετικός επενδυτής μετοχών, με πάνω από το 60% του χαρτοφυλακίου του να αποτελείται από μετοχές, όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από ένα μήνα στην τηλεόραση του Bloomberg.

    Σημειώνεται ότι ο Μπέζος, 55 ετών, θα βρίσκονταν ακόμη στην 1η θέση αν δεν είχε πάρει διαζύγιο από τη σύζυγο του Μακένζι Μπέζος. Το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του τον Ιανουάριο, με την Μακένζι, 49 ετών, να λαμβάνει το 1/4 των περιουσιακών στοιχείων της Amazon τον Ιούλιο. Η καθαρή αξίας της περιουσίας της θα μειώνονταν στα 32,9 δισ. δολάρια αν η τιμή της Amazon παρέμενε στα 1,637 δολάρια, ωστόσο θα παρέμενε η 4η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου.

    Ο Γκέιτς, από την άλλη πλευρά, δεν θα έχανε ποτέ τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου αν δεν ήταν φιλάνθρωπος, καθώς έχει δωρίσει πάνω από 35 δισ. δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates από το 1994.

    Mackenzie Bezos

     



    ΣΧΟΛΙΑ