• Business

    Μπιλ Γκέιτς: «Νομίζω πως θα πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους!»

    • NewsRoom
    Bill Gates

    Bill Gates


    «Οπισθοδρομική» χαρακτηρίζει την φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ ο Aμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να απαιτεί από αυτόν και από τα υπόλοιπα πρόσωπα που βρίσκονται στην οικονομική του θέση περισσότερους φόρους!

    «Θα πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους» υπογράμμισε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Κατέβαλα επιπλέον φόρους από οποιονδήποτε, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη θέση μου να πληρώνουν πολύ υψηλότερους φόρους».

    Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft εκτιμάται σε περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγάλο μέρος της οποίας αφιερώνεται στο φιλανθρωπικό του έργο και την ιατρική έρευνα.

    Bill Gates

    Ο Γκέιτς άσκησε κριτική στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου από το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, κι η οποία προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις επιχειρήσεις.

    «Δεν είναι ένα προοδευτικό νομοσχέδιο. Είναι ένα οπισθοδρομικό φορολογικό νομοσχέδιο» επισήμανε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεταρρύθμισης θα επωφεληθούν οι πλέον εύποροι παρά τις διαβεβαιώσεις των Ρεπουμπλικάνων ότι από αυτή τη μεταρρύθμιση θα βγουν κερδισμένες η εργατική και μεσαία τάξη.



    ΣΧΟΛΙΑ