• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Τραμπ έδωσε χάρη στον Άντονι Λεβαντόφσκι – Ήταν στη φυλακή επειδή έκλεψε εμπορικά μυστικά από την Google

    • Bloomberg

    Άντονι Λεβάντοφσκι, πρώην μηχανικός Google


    Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον τον Άντονι Λεβαντόφσκι, γλιτώνοντας τον πρώην μηχανικό της Google, από περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή για κλοπή εμπορικών μυστικών του προγράμματος Waymo.

    Τον Αύγουστο, ο δικαστής των ΗΠΑ Γουίλιαμ Αλσουπ στο Σαν Φρανσίσκο καταδίκασε τον Άντονι Λεβαντόφσκι σε 18 μήνες φυλάκιση,  για κλοπή εμπορικών μυστικών.

    Ο δικαστής είχε δηλώσει ότι ο Λεβαντόφσκι είχε κάνει το «μεγαλύτερο έγκλημα εμπορικών μυστικών που είδα ποτέ».

    Ο πρώην μηχανικός της Google ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του προγράμματος αυτόνομων οχημάτων,Waymo. Ο Λεβαντόφσκι πέρασε πάνω από 14.000 αρχεία της Google στο laptop του πριν φύγει από την εταιρεία, τον Ιανουάριο του 2016 για να μετακομίσει στην Uber. Εκεί ηγήθηκε του προγράμματος αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας, η οποία τον απέλυσε το 2017, εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης.

    Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, την χάρη υποστήριξαν ο επενδυτής τεχνολογιών και υποστηρικτής του Τράμπ, Πίτερ Θίελ, ο προγραμματιστής εικονικής πραγματικότητας Πάλμερ Λάκι και το πρώην στέλεχος της Walt Disney, Μάικλ Όβιντζ .

    Ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι ο δικαστής καταδίκης του Λεβαντόφσκι τον χαρακτήρισε «λαμπρό, πρωτοποριακό μηχανικό που χρειάζεται η χώρα μας»

    “Ο Λεβαντόφσκι έχει πληρώσει ένα σημαντικό τίμημα για τις ενέργειές του και σκοπεύει να αφιερώσει τα ταλέντα του για να προωθήσει το δημόσιο καλό», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος στη δήλωσή του.



    ΣΧΟΛΙΑ