• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Sundar Pichai της Google αναζητεί το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

    • Bloomberg

    Sundar Pichai, CEO Alphabet


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai, βλέπει μακριά. Μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ Κινας όμως ο ίδιος αναμένει από την Κίνα να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης καθώς συνεχίζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό του γίγαντα των μηχανών αναζήτησης στη χώρα, ακόμη και όταν πολλές από τις υπηρεσίες της είναι αποκλεισμένες.

    Η Google έχει επενδύσει σε κινεζικές start-ups 

    “Η Κίνα έχει ήδη διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πώς θα διαμορφώσει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, δήλωσε ο Pichai στο ετήσιο Φόρουμ για την Ανάπτυξη της Κίνας στο Πεκίνο. “Όταν χτίζουμε μαζί, βρίσκουμε καλύτερες ιδέες γρηγορότερα”.

    Η Google έχει επενδύσει σε κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες (start-ups), έχει σφυρηλατήσει μια συμμαχία ευρεσιτεχνιών με την Tencent Holdings Ltd. και προωθεί τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της TensorFlow στη χώρα, παρόλο που βασικές υπηρεσίες όπως η αναζήτηση και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραμένουν αποκλεισμένες στην Κίνα. Η εταιρεία Mountain View, με έδρα την Καλιφόρνια, άνοιξε πρόσφατα ένα ερευνητικό εργαστήριο στο Πεκίνο με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, έναν τομέα άνθησης, αλλά έναν τομέα που βρίσκεται στο επίκεντρο των εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

    “Έχουμε ήδη μια μικρή ομάδα που κάνει έρευνα εκεί και ανυπομονούμε να την επεκτείνουμε”, είπε σε ακροατήριο στη διάσκεψη στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO της Apple Tim Cook.

    Sundar Pichai



    ΣΧΟΛΙΑ