• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών της Ρωσίας απέκτησε το 75% της εταιρείας με τα όπλα Κalashnikov

    • Bloomberg

    Alan Lushnikov


    Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Alan Lushnikov, αγόρασε μερίδιο 75% στη ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Concern Kalashnikov JSC.

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η εταιρεία ανέφερε ότι ο Lushnikov αγόρασε την επενδυτική TKH-Invest OOO, η οποία ελέγχει το 75% μείον μία μετοχή της Kalashnikov, κατασκευάστριας του θρυλικού όπλου, AK-47. Το υπόλοιπο 25% ανήκει στη Rostec, την κρατική αμυντική επιχείρηση. Η εταιρεία είναι επικερδής, αλλά υπερχρεωμένη, δήλωσε η Expert RA σε μια ανάλυση της τον Οκτώβριο.

    Η Kalashnikov δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας. Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι πωλητής ήταν ο Alexey Krivoruchko, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας που είχε αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας από την Rostec το 2018, σε μία συναλλαγή που οι αναλυτές εκείνη την εποχή χαρακτήρισαν ως μία προσπάθεια να την προστατεύσει από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

    Ο Lushnikov κατείχε διάφορες θέσεις στην κυβέρνηση της Ρωσίας από το 2012-2018. Την διετία 2017-2018 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός μεταφορών, υπεύθυνος για την εποπτεία τμημάτων του σημαντικού έργου κατασκευής σιδηροδρομικών και άλλων συνδέσμων της γέφυρας προς την Κριμαία που ολοκληρώθηκε το 2019.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ