• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο μεγιστάνας που έχει “βάλει” 2,8 δισ. σε χρυσό εξηγεί: Θα κάνει ράλι – Θα φτάσει στα 1.800 δολ.

    Naguib Onsi Sawiris. Ετών 65. Αιγύπτιος Επιχειρηματίας . Περιουσία 3 δις δολάρια


    Μερικοί μεγάλοι επενδυτές βλέπουν σήματα που δείχνουν την πορεία των αγορών, αλλά κρατούν τις θέσεις τους. Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις αναλαμβάνει δράση: Έχει τοποθετήσει  τα μισά από τα κεφάλαια του  συνολικού ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  σε χρυσό.

    Όπως είπε σε συνέντευξή του , πιστεύει ότι οι τιμές του χρυσού θα εκτιναχθούν , φθάνοντας τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά. Σήμερα η τιμή του βρίσκεται λίγο πάνω από τα 1.300 δολάρια, την ώρα που οι “υπερτιμημένες” χρηματιστηριακές αγορές καταρρέουν.

    “Τελικά έχετε την Κίνα, όπου οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να καταναλώνουν. Και οι άνθρωποι τείνουν να πηγαίνουν στο χρυσό κατά τη διάρκεια κρίσεων και είμαστε γεμάτοι κρίσεις αυτή τη στιγμή “, δήλωσε ο Sawiris στο γραφείο του στο Κάιρο με θέα τον Νείλο. «Κοιτάξτε τη Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο και ο κ. Trump δεν βοηθάει».

    Πάντως, ο Πρόεδρος Donald Trump βοηθάει τον Sawiris με έναν τρόπο: Εάν επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία στη Βόρειο Κορέα, οι αιγυπτιακές επενδύσεις μπορεί τελικά να αποδώσουν, μετά από 10 χρόνια αναμονής για να επαναπατριστούν όλα τα κέρδη του. O δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Αιγύπτου αναφέρει ότι μια συμφωνία θα του επέτρεπε να εισπράξει μερικά, τουλάχιστον, από τα κεφάλαια που έχει επενδύσει εκεί.

     



    ΣΧΟΛΙΑ