• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O δισεκατομμυριούχος της αγοράς ακινήτων που θα εκδώσει πράσινα ομόλογα

    • Bloomberg

    Rene Benko


    Η Signa Development Selection, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Rene Benko, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση «πράσινων» ομολόγων, μία κίνηση μάλλον σπάνια από εταιρεία της αγοράς ακινήτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ανέθεσε στις Deutsche Bank, BNP Paribas και Jefferies να οργανώσουν την ενημέρωση των επενδυτών για το ομόλογο που θα είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ (355 εκατ. δολαρίων) και 5ετούς διάρκειας.

    Δεν είναι συνηθισμένο για μία εταιρεία που στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ιδιωτικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ταχείας ανάπτυξής της,να προχωρά σε μία τέτοια κίνηση στις αγορές. Παράλληλα αποτελεί και τεστ για τη διάθεση που έχει η αγορά να απορροφήσει ομόλογα που εκδίδονται από έναν κλάδο ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

    Η Signa Development εργάζεται σε μία σειρά έργων κυρίως στο Βερολίνο και τη Βιέννη για να αυξήσει τον ισολογισμό της από τα 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ που διαμορφώθηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

    Η εταιρεία έχει βαθμολογία 10,6 στην υιοθέτηση κριτηρίων ESG – Περιβαλλοντικών (Environmental), Κοινωνικών (​Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance)- σύμφωνα με την Sustainalytics, τοποθετώντας την στην ομάδα χαμηλού κινδύνου και μεταξύ του κορυφαίου 5% των εταιρειών ακινήτων περιουσίας παγκοσμίως.

    Τα ομόλογα βαθμολογούνται με B από την S&P Global Ratings ή πέντε βαθμίδες κάτω από την επενδυτική, γεγονός που αντανακλά την υψηλή μόχλευση και την μεταβλητότητα της εταιρείας στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων.



    ΣΧΟΛΙΑ