• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο πρόεδρος της H&M «ρίχνει» δισεκατομμύρια για να στηρίξει τη μετοχή

    • Bloomberg


    Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Hennes & Mauritz (H&M) κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τη μετοχή της εταιρείας του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο ίδιος να αγοράζει μαζικά μετοχές της.

    Μόνο τον Απρίλιο, ο δισεκατομμυριούχος Stefan Persson απέκτησε περίπου 18,2 εκατομμύρια μετοχές της σουηδικής αλυσίδας ετοίμων ενδυμάτων H&M έναντι του ποσού των 2,46 δισεκατομμυρίων κορώνων Σουηδίας (278 εκατ. δολαρίων), με αποτέλεσμα να έχει πλέον αγοράσει συνολικά από την αρχή του περασμένου έτους μετοχές συνολικής αξίας 13,4 δισ. κορώνων.

    Αυτό σημαίνει ότι ο Persson και η οικογένειά του ελέγχουν πλέον το 42,8% της H&M, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg με βάση τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις που έχουν γίνει. Και για την ίδια την εταιρεία, οι εν λόγω αγορές μετοχών ήταν και ο λόγος που η τιμή της μετοχής κατάφερε να ανακάμψει, αφού από το τέλος του Μαρτίου και μετά, η H&M έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 20%, μετά την υποχώρησή της κατά 40% και πλέον τους προηγούμενους 12 μήνες.

    Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές παραμένουν απαισιόδοξοι για την πορεία της μετοχής, καθώς η αλυσίδα δυσκολεύεται να προσαρμόσει το επιχειρηματικό μοντέλο της σε έναν κόσμο που τα πραγματικά καταστήματα χάνουν συνεχώς έδαφος έναντι των ηλεκτρονικών.

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η μετοχή της H&M θα υποχωρήσει περίπου κατά 20% το επόμενο δωδεκάμηνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλείνουν τα Zara στην Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο μάλλινο μοχέρ από Gap, Zara, H&M, Topshop και Pull&Bear

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρνητική… πρωτιά 44ετίας για την H&M



    ΣΧΟΛΙΑ