• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο διαχειριστής κεφαλαίων που απέφυγε τις μετοχές που ευνοήθηκαν από την Covid-19 και δικαιώθηκε

    • Bloomberg

    Richard Stubbs, διαχειριστής της Castle Point Funds Management Ltd.


    Ο διαχειριστής ενός εκ των equity funds με τις καλύτερες αποδόσεις φέτος δεν επενδύει σε μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με την Covid-19, όπως αυτές που ευνοούνται από τον εγκλεισμό του κόσμου στο σπίτι ή από την επανεκκίνηση του εμπορίου, οι οποίες είναι ευαίσθητες στις εξελίξεις του κορονοϊού.

    Αντίθετα, ο Richard Stubbs, της Castle Point Funds Management Ltd. επισημαίνει ότι στοχεύει σε εταιρείες με ισχυρά θεμελιώδη που εκτιμά ότι μπορούν να αντέξουν στους βραχυπρόθεσμους κύκλους της αγοράς. Η εστίαση στα βραχυπρόθεσμα κέρδη, τα εκλογικά αποτελέσματα και άλλους ανεξέλεγκτους παράγοντες μπορεί συχνά να αποδειχθεί μη παραγωγική σε περιόδους αστάθειας, δήλωσε ο διαχειριστής, με έδρα το Όκλαντ, ο οποίος επενδύει σε μετοχές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η είδηση της πιθανής ανακάλυψης εμβολίου για την Covid-19 προκάλεσε την μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες σε τμήματα της αγοράς που επηρεάζονται αρνητικά από τα lockdown και τις οικονομικές επιπτώσεις. Ωστόσο, αυτή η μετάβαση μετριάστηκε από τη συνειδητοποίηση ότι η επιστροφή στην ομαλότητα εξακολουθεί να είναι μακριά.

    «Η προσπάθεια να προβλέψουμε ποιοι τομείς θα αποδώσουν καλύτερα από άλλους σε αυτήν την περίοδο της ακραίας αβεβαιότητας, είναι απίθανο να είναι επιτυχής», δήλωσε ο Stubbs. Το Castle Point Ranger Fund είχε απόδοση περίπου  22% φέτος, κερδίζοντας το 92% των ανταγωνιστών του, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

    Travel shares rose while tech stocks fell on vaccine developments

    Στις κορυφαίες επιλογές του Stubbs περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Corporate Travel Management Ltd. και η διαδικτυακή αγορά Redbubble Ltd., και έχει βασιστεί στις μακροπρόθεσμες προοπτικές τους. Είναι επίσης κάτοχος μετοχών των κατασκευαστικών εταιρειών Macmahon Holdings Ltd. και Fletcher Building Ltd. με έδρα το Όκλαντ.

    Η εταιρεία Corporate Travel σημείωσε ράλι ανόδου στο άκουσμα της είδησης για το εμβόλιο, ενώ η Redbubble υποχώρησε. Ο Stubbs δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στο fund του, με κεφάλαια ύψους 105,9 εκατ. δολαρίων, αλλά προχώρησε στην έξοδο από τις μετοχές τεχνολογίας για να αυξήσει τη θέση του στην Redbubble. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 4,3% την Παρασκευή.

    Τα παράγωγα μετοχών μαζί με τα μετρητά και το χρέος βοήθησαν στην προστασία του αμοιβαίου κεφαλαίου κατά τη διάρκεια των απροσδόκητων πτώσεων, δήλωσε ο Stubbs. Τα παράγωγα αποτελούν περίπου το 1% του αμοιβαίου κεφαλαίου, ενώ τα μετρητά και τα χρεωστικά μέσα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 19%, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση απόδοσης του fund.

    Τζορτζ Σόρος: Οι απίστευτες αμοιβές που λαμβάνουν οι διαχειριστές των κεφαλαίων του

    ABN Amro: Κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα στο τρίτο τρίμηνο του έτους

    Η Goldman Sachs μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία αξίας $60 δισ. στη Γερμανία λόγω Brexit

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ