• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ντόναλντ Τραμπ: Στο τραπέζι το όνομα του Τζον Πόλσον για Υπουργός Οικονομικών

    • Bloomberg
    Paulson

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co


    Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει τον τιτάνα των hedge fund Τζον Πόλσον στην θέση του Υπουργού Οικονομικών, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ έχει πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με πιθανούς υπουργούς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Το όνομα του Πόλσον έχει βρεθεί στο τραπέζι σε πρόσφατες συζητήσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Tραμπ.

    Οι συζητήσεις ήταν ανεπίσημες και κάθε σενάριο σχετικά με το πιθανό υπουργικό συμβούλιο βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει πάρει ακόμη αποφάσεις για το ποιον θα επιλέξει να τοποθετήσει στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησης του αν εκλεγεί και είναι γνωστό ότι αλλάζει γνώμη.

    Άλλα πιθανά ονόματα που ακούγονται για την κορυφαία θέση του Υπουργού Οικονομικών, στην περίπτωση που ο Τραμπ νικήσει τον Μπάιντεν, είναι αυτά του εκπροσώπου εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer, του ιδρυτή της Susquehanna International Group, Jeff Yass και του ιδρυτή της Key Square Group, Scott Bessent, σύμφωνα με πληροφορίες.

    «Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ποιος θα υπηρετήσει στην δεύτερη κυβέρνηση Tραμπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του υποψήφιου, Steven Cheung.

    Εκπρόσωποι των Πόλσον, Yass, Lighthizer και Bessent είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Τον περασμένο μήνα, ο ισχυρός άνδρας διοργάνωσε μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων για την επανεκλογή του Tραμπ στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Μεταξύ των κορυφαίων δωρητών στη λίστα των καλεσμένων ήταν οι Woody Johnson, Harold Hamm, Wilbur Ross, Kelcy Warren, Steve Wynn και Diane Hendricks. Οι δωρητές δεσμεύτηκαν να δώσουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια έκαστος για την υποστήριξη του Tραμπ.

    Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge funds, έχει προγραμματίσει μία ακόμη συγκέντρωση στο σπίτι του για τις 6 Απριλίου, μαζί με τον Howard W. Lutnick, διευθύνοντα σύμβουλο της Cantor Fitzgerald, σύμφωνα με πηγές.

    Πάντως, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει αναφέρει δημόσια την πιθανότητα να υπηρετήσει ο Πόλσον στο πιθανό υπουργικό του συμβούλιο.

    «Και ο Τζον Πόλσον, ο σπουδαίος Τζον Πόλσον έβγαλε πολλά χρήματα στη Νεβάδα. Δεν μένει εκεί, αλλά βγάζει πολλά χρήματα. Βγάζει χρήματα όπου κι αν πάει, στην πραγματικότητα. Άρα, είναι μηχανή χρημάτων. Ίσως τον βάλουμε, ξέρετε που, στο Υπουργείο Οικονομικών. Θέλεις να βγάλεις λίγα χρήματα;» είπε ο Tραμπ μετά τη νίκη του στις προκριματικές του Νιου Χαμσαιρ τον Ιανουάριο.

    Η περιουσία του μεγιστάνα ανέρχεται περίπου στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Διαβάστε ακόμη:

    John Paulson: Δικαστική απόφαση σοκ για τον μεγαλοεπενδυτή στο Πουέρτο Ρίκο

    Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν εξασφάλισαν και μαθηματικά το χρίσμα

    Τραμπ: Επιμένει για γενικούς δασμούς 10% – «θα αντισταθμιστούν από φορολογικές περικοπές»



    ΣΧΟΛΙΑ