• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nikola: Βουτιά για τη μετοχή μετά τις δηλώσεις του νέου CEO ότι μπορεί να πορευθεί και χωρίς την General Motors

    • NewsRoom

    Mark Russell, CEO Nikola Corp. (αριστερά)


    Βουτιά άνω του 10% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της startup Nikola  στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου ότι η εταιρεία θα πορευθεί μόνη ακόμη και αν δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την General Motors για στρατηγική συνεργασία.

    Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά εάν η «δοκιμαστική» συμφωνία ανταλλαγής τεχνολογίας που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα δεν προχωρήσει, η Nikola θα επιστρέψει στο αρχικό σχέδιο χωρίς τη βοήθεια της GM, δήλωσε νέος ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ράσελ.

    «Έχουμε την ικανότητα και έχουμε το βασικό σχέδιο να το κάνουμε μόνοι μας. Αν έχουμε έναν συνέταιρο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε και να προχωρούμε πιο γρήγορα μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους», είπε σε συνέντευξή του.

    Η GM προσανατολίζεται στην απόκτηση μεριδίου της τάξης του 11% της Nikola ως μέρος μιας συμφωνίας χωρίς μετρητά, σε αντάλλαγμα μεταξύ άλλων την  παροχή πρόσβασης στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

    Ο Ράσελ είπε ότι η Nikola είναι προετοιμασμένη να σταματήσει τις συνομιλίες εάν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μια συμφωνία με κατασκευαστές, όπως η GM.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Τρέβορ Μίλτον, παραιτήθηκε από εκτελεστικός πρόεδρος της Nikola, μετά την εκτόξευση κατηγοριών από την εταιρεία short-selling Hindenburg Research προς τη start-up ηλεκτροκίνησης για απάτη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ