• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Netflix: Προβληματισμός για τον αριθμό συνδρομητών το τρίτο τρίμηνο

    • Bloomberg


    Η κινητικότητα στις μετοχές της Netflix είναι αυξημένες όταν η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα: Οι διακυμάνσεις κατά 10% ή και περισσότερο είναι συνηθισμένες. Ωστόσο, με τις μετοχές να έχουν χάσει περίπου το 1/5 της αξίας τους από τον περασμένο Ιούλιο που ο γίγαντας του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές, το ρίσκο για μία νέα βουτιά μπορεί να είναι μικρότερο αυτή τη φορά.

    Όταν η Netflix ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα μετά το κλείσιμο των αγορών την Τετάρτη, οι αναλυτές αναμένουν για το τρίτο τρίμηνο αύξηση των συνδρομητών στις ΗΠΑ κατά 800.000 και κατά 6 εκατομμύρια περίπου διεθνώς. Το αν η εταιρεία θα επιτύχει τους στόχους αυτούς ή όχι εξαρτάται από το κατά πόσο το νέο πρόγραμμα της είχε απήχηση στους τηλεθεατές.

    Η χρονική περίοδος προβολής των τελευταίων προγραμμάτων της Netflix μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των συνδρομητών, επισήμανε ο Scott Kessler, της Third Bridge, ο οποίος ανέφερε τη νέα σεζόν των “Stranger Things” ως  πιθανό οδηγό των εξελίξεων. Η εταιρεία μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το γεγονός ότι το δημοφιλές “Game of Thrones” του HBO, ολοκληρώθηκε.

    Η Gerber Kawasaki Inc., μέτοχος της Netflix, επίσης αναμένει μία “ώθηση από τους ανθρώπους που μετακινήθηκαν από το HBO και έχουν επιστρέψει”, χάρη στο “Stranger Things”.

    Ωστόσο, ο Nick Likouris, επενδυτικός σύμβουλος της Gerber, υποστήριξε ότι η θέση της εταιρείας έχει περιοριστεί εξαιτίας του ανταγωνισμού από τις Apple Inc., Walt Disney,  AT & T Inc. και Comcast Corp. H Santa Monica, διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Καλιφόρνια, κατέχει πάνω από 12.000 μετοχές αξίας περίπου 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου.

    Δεδομένου ότι η Netflix αναπτύσσεται τόσο γρήγορα διεθνώς, οι αναλυτές θα παρακολουθήσουν την πρόοδο της – και τις δαπάνες – στις βασικές αγορές του εξωτερικού.

    “Περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη με μερικά από τα χαμηλότερους κόστους πλάνα, -μόνο για κινητά  – με την Ινδία κυρίως”, ανέφερε ο Andy Hargreaves, αναλυτής της KeyBanc Capital, σε συνέντευξή του.

    Η ίδια η Netflix προέβλεψε τον Ιούλιο ότι θα προσθέσει συνολικά 7 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο – 800.000 στις ΗΠΑ και 6,2 εκατομμύρια στις άλλες χώρες.

    Πολλοί επενδυτές ενδέχεται να είναι ακόμη επηρεασμένοι από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας. Πριν από τρεις μήνες, η Netflix παρουσίασε απογοητευτικά στοιχεία για τους συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο – και μια αναπάντεχη μείωση στις Η.Π.Α. Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 10%.

    Η Rosenblatt Securities προβλέπει ότι η εταιρική εκτίμηση για τους συνδρομητές στο τέταρτο τρίμηνο θα είναι μικρότερη από τις εκτιμήσεις της Wall Street, σύμφωνα με σημείωμα του αναλυτή Bernie McTernan.

    “Η Netflix δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού από μία νέα εταιρεία όσο από τη Disney”, έγραψε.

    Ο Licouris της Gerber βλέπει ότι υπάρχει χώρος τόσο για το Netflix όσο και για τη Disney, αλλά προειδοποιεί ότι “σε κάποιο σημείο η αγορά γίνεται εξαιρετικά κορεσμένη”.

    Την Τρίτη, για παράδειγμα, η μεγαλύτερη αλυσίδα θεάτρου των ΗΠΑ, η AMC Entertainment Holdings Inc., ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία που θα δίνει στους συνδρομητές των Η.Π.Α. online πρόσβαση σε περίπου 2.000 ταινίες για ενοικίαση ή αγορά.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ