• Business

    Netflix: Έρχεται συνεργασία με τον όμιλο του Μπερλουσκόνι, Mediaset

    • NewsRoom


    Συμφωνία για συμπαραγωγές ταινιών και σειρών με τον όμιλο Mediaset του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύναψε η Netflix, σε μία ακόμη προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας περιεχομένου streaming να προσεγγίσει περισσότερο το ευρωπαϊκό κοινό.

    Οι δύο εταιρείες θα συγχρηματοδοτήσουν επτά τίτλους και η Netflix θα συμβάλει με το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg. O CEO της Netflix, Reed Hastings, θα βρεθεί στη Ρώμη την ερχόμενη εβδομάδα για την ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία θα έχει διάρκεια πολλών ετών, σημείωσαν οι πηγές, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

    Η Netflix αυξάνει τις παραγωγές σειρών και ταινιών σε διάφορες χώρες του κόσμου, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν τοπικό «άρωμα» και έτσι να προσελκύσει νέα κοινά εκτός ΗΠΑ. Ήδη έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για συμπαραγωγές από την Ιαπωνία μέχρι τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Οι κινήσεις της Netflix γίνονται υπό το φως της μείωσης των Αμερικανών συνδρομητών τον Ιούλιο, καθώς και της επιβράδυνσης της αύξησης των συνδρομητών στο εξωτερικό, που οδήγησε τη μετοχή της σε πτωτική πορεία.



    ΣΧΟΛΙΑ