• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Νέο deal 1,45 δισ. δολαρίων: Η Sanofi εξαγοράζει την εταιρεία Kymab

    • Bloomberg
    sanofi

    Sanofi


    Η Sanofi συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων Kymab έναντι 1,45 δισ. δολαρίων, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσβαση σε πειραματικά φάρμακα για φλεγμονώδεις νόσους, αλλά και για τον καρκίνο.

    Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία θα αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα για το KY1005, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα με έναν νέο μηχανισμό δράσης και τη δυνατότητα αντιμετώπισης ποικίλων διαταραχών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

    Η Sanofi αναζητά εξαγορές για να ενισχύσει το “οπλοστάσιο” της και η συμφωνία εντάσσεται στην στροφή της εταιρείας προς θεραπείες που στοχεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η συμφωνία με την Kymab πραγματοποιείται μετά από την προηγούμενη κίνηση της Sanofi, να δαπανήσει 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Principia Biopharma.

    Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Sanofi θα πληρώσει αρχικά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και έως 350 εκατομμύρια δολάρια μετά την επίτευξη ορισμένων ορόσημων. Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με μετρητά.

    Το φάρμακο, το οποίο ανέπτυξε η Kymab με έδρα το Cambridge, έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα χωρίς να το καταστείλει, δήλωσε η Sanofi.

    Με την εξαγορά της Kymab που εδρεύει στην Αγγλία, η Sanofi θα αποκτήσει επίσης μια πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο μονοκλωνικών αντισωμάτων που βρίσκεται σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, καθώς και πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες αντισωμάτων και ερευνητικές δυνατότητες.

    Sanofi/GSK: Το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2021

    Sanofi: Επενδύει €50 εκατ. στην Jeito Capital

    Sanofi: Εξαγόρασε την Kiadis έναντι €308 εκατ. 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ