• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Model S Plaid: Ο Έλον Μασκ παρουσιάζει το γρηγορότερο όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Tesla (video)

    • Bloomberg
    Tesla: Ανοίγει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε άλλα EV


    Το νέο ηλεκτρικό Model S, που είναι το γρηγορότερο όχημα της Tesla μέχρι και σήμερα, παρουσίασε ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ σε ένα event για τους υποψήφιους αγοραστές, που διεξήχθη στο εργοστάσιο της Tesla, στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια, την Πέμπτη.

    «Γιατί να κάνεις αυτό το γρήγορο αμάξι, τρελά γρήγορο;», διερωτήθηκε από ψηλά στη σκηνή ο Μασκ, ντυμένος με ένα δερμάτινο μπουφάν και μαύρο τζιν, αφού οδήγησε ένα από τα αυτοκίνητα.

    «Είναι κάτι που σημαίνει πολλά για το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας. Πρέπει να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό αμάξι είναι το καλύτερο αμάξι, ασυζητητί», τόνισε.

    Η Tesla αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τέσσερα οχήματα: τα Model S, X, 3 και Y, αλλά τα δύο τελευταία αποτελούν την πλειοψηφία των παγκόσμιων πωλήσεων.

    Σύμφωνα με τον Μασκ, το Model S Plaid μπορεί να κάνει περίπου 400 μίλια ανά φόρτιση, με μέγιστη επιτάχυνση τα 200 μίλια την ώρα και μπορεί να πάει από το 0 στα 60mph σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

    Κοστίζει περίπου 130.000 δολάρια, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας.

    «Αυτό είναι που αποκαλώ το όριο της μηχανικής επιστήμης», δήλωσε ο Μασκ.

    Το Model S, που είναι το πρώτο sedan της Tesla, παραδόθηκε το 2012 και χρειάζεται ανανέωση, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Η φράση «plaid mode» είναι αναφορά στην κωμωδία του 1987 «Spaceballs» με πρωταγωνιστή τον Μελ Μπρουκς.

    Ο Μασκ πλασάροντας το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, δήλωσε ότι φτάνει το επίπεδο ενός Playstation 5, ενώ το ηχοσύστημά του σου δίνει την αίσθηση εμπειρίας home-theater.

    «Αν αναλογιστεί κανείς πού είναι το μέλλον του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που χρησιμοποιείς αυτόματο πιλότο, τότε η ψυχαγωγία γίνεται πιο σημαντική από ποτέ», είπε ο Μασκ. «Θα θέλεις να δεις ταινίες, να παίξεις παιχνίδια, να σερφάρεις στο ίντερνετ».

    Χωρίς εκπλήξεις

    Αυτό που έλειπε ήταν οι αναφορές σε εκπλήξεις όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα της εταιρείας, όπως το Semi Truck ή το Cybertruck.

    Ακόμη, ο Έλον Μασκ αμέλησε να πει για τις 4.680 μπαταρίες που κατασκευάζει η Tesla ή να αναφερθεί στην πρόσφατη απόφασή του να «σκοτώσει» την έκδοση «Plaid+» του οχήματος.

    Προς το τέλος του event, ο Μασκ είπε ότι αναμένεται να παραδώσουν τώρα τα πρώτα 25 αμάξια και σύντομα θα μπορούν να παραδίδουν αρκετές εκατοντάδες ανά βδομάδα και 1.000 τη βδομάδα μέχρι το επόμενο τρίμηνο.

    Δείτε το event:

    Ο κορυφαίος της αγοράς στα ηλεκτρικά οχήματα, του οποίου η πορεία πέρσι βοήθησε να ενισχύσει την αγορά πολλών νεοφερμένων στο διάστημα, είδε τα πράγματα να αλλάζουν το 2021. Με πτώση της τάξεως του 14% μέχρι και στο κλείσιμο την Πέμπτη, η μετοχή της Tesla κατευθύνεται προς την πιο απότομη «βουτιά» της από το 2019 και υστερεί σημαντικά στο S&P 500, σε σχέση και μικρότερους συναγωνιστές της.

    Η Tesla διοργανώνει συνήθως ένα με δύο events τον χρόνο. Κρατούν τους πελάτες ενθουσιασμένους και λαμβάνουν προκαταβολές σε προϊόντα, διαβεβαιώνουν τους μετόχους ότι το μέλλον είναι λαμπρό και λαμβάνουν «χιονοστιβάδα» κάλυψης από τα Media. Όλα αυτά είναι σημαντικά για μια εταιρεία που δεν ξοδεύει χρήματα στην παραδοσιακή διαφήμιση.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκραφιτάδες θα διακοσμήσουν το εργοστάσιο του Έλον Μασκ

    Στρατοσφαιρικά υψηλή η μεταβλητότητα στα crypto λένε UBS, Pimco, T Rowe Price και Glenmede Investment

    Ελον Μασκ: Το σίριαλ με τα tweets για τα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται – Σκαμπανεβάσματα για το Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ