• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μυστήριο με την μετακίνηση Bitcoins αξίας 1 δισ. δολαρίων

    Bitcoin


    Bitcoins αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που πιθανότατα προήλθαν από την ιστοσελίδα μαύρης αγοράς  Silk Road βρίσκονται σε διαδικασία μεταφοράς, σύμφωνα με την εταιρεία Elliptic.

    Περίπου 69.369 Bitcoins έχουν μετακινηθεί από ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που μπορεί να σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ιστότοπο, δήλωσε η Elliptic. Η Silk Road πουλούσε τα πάντα στο διαδίκτυο, από ναρκωτικά μέχρι πληρωμένους δολοφόνους, πριν την κλείσουν Αμερικανοί πράκτορες το 2013. Ορισμένα Bitcoin που σχετίζονται με τον ιστότοπο είχαν πουληθεί σε δημοπρασίες τα προηγούμενα χρόνια.

    Το αν τελικά τα συγκεκριμένα Bitcoins μεταφέρθηκαν από τον ιδιοκτήτη της Silk Road, από τις αρχές του νόμου ή από κάποιο πωλητή δεν είναι σαφές, σύμφωνα με τον Tom Robinson, συνιδρυτή της Elliptic. Ο λογαριασμός από τον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι η τέταρτη πλουσιότερη διεύθυνση Bitcoin στον κόσμο, σύμφωνα με την BitInfoCharts.

    Bitcoin has been able to stay above $13,000 for a few days

    “Θα έλεγα ότι είμαι περίπου 60% σίγουρος ότι αυτά τα χρήματα προέρχονται από την Silk Road – δεν είμαι όμως εντελώς βέβαιος γι ‘αυτό”, δήλωσε ο Robinson σε ένα email.

    Η Silk Road χρησιμοποίησε τα Bitcoin για να δικαιολογήσει ποσό ύψους 1,2 δισ. δολαρίων που προήλθε από παράνομες πωλήσεις και να συγκεντρώσει προμήθειες 80 εκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από τρία χρόνια, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου. Ο Ross William Ulbricht δημιούργησε τη Silk Road, η οποία λειτουργούσε από τον Ιανουάριο του 2011 έως ότου έκλεισε.

    «Γιατί ποιο λόγο έγινε αυτή η ξαφνική μετακίνηση χρημάτων;» διερωτήθηκε ο Robinson είπε σε ένα Tweet. «Ένα αντίγραφο του κρυπτογραφημένου αρχείου του ηλεκτρονικού πορτοφολιού κυκλοφορεί σύμφωνα με πληροφορίες – εάν κάποιος σπάσει τον κωδικό πρόσβασης θα μπορούσε να αρπάξει τα Bitcoins. Ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού ίσως έχει μετακινήσει τα κρυπτονομίσματα σε ένα νέο πορτοφόλι για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ