• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Με 100ετές ομόλογο στις αγορές η Αυστρία – Στο 1,2% το επιτόκιο


    Για τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν μεν σε ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά με την υψηλότερη δυνατή διαβάθμιση και απόδοση άνω του 1%, οι επιλογές είναι ελάχιστες.

    Μία από αυτές ήταν η ομολογιακή έκδοση στην οποία προχώρησε την Τετάρτη η Αυστρία. Αντλώντας από τις αγορές 1,25 δισ. ευρώ με 100ετές ομόλογο, η έκδοση του οποίου υπερκαλύφθηκε πάνω από τέσσερις φορές και με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,171%.

    Η έκδοση προσέλκυσε, σύμφωνα με την Commerzbank, επενδυτές που αναζητούν καλύτερες αποδόσεις χωρίς να κάνουν όμως υποχωρήσεις στο θέμα της ποιότητας.

    Τα αυστριακά ομόλογα έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους γερμανικούς και ολλανδικούς τίτλους και διαβάθμιση «AA».

    Ο οίκος αξιολόγησης S&P σημείωσε άλλωστε φέτος ότι η Αυστρία έχει μια «ευημερούσα» οικονομία και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλά τις όποιες προκλήσεις.

    «Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη των επενδυτών να βρουν τίτλους AAA/AA που προσφέρουν την απόδοση που επιθυμούν, ανεξαρτήτως διάρκειας», σχολίασε ο Christoph Rieger, επικεφαλής στρατηγικής για την αγορά ομολόγων στην Commerzbank.

    «Το 100ετές αυστριακό ομόλογο είναι για τους επενδυτές του πυρήνα της Ευρωζώνης ότι και ο 5ετής ιταλικός τίτλος για τους επενδυτές της περιφέρειας: ένα μέσο για να επιτύχουν την απόδοση που θέλουν αναλαμβάνοντας ένα αποδεκτό ρίσκο», πρόσθεσε.

    Οι προσφορές για την έκδοση της Τετάρτης ανήλθαν συνολικά σε 5,3 δισ. ευρώ.

    Η Αυστρία εξέδωσε για πρώτη φορά 100ετές ομόλογο πριν από δύο χρόνια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ