• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Marks & Spencer: Εκτίναξη της μετοχής της εταιρείας μετά την αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη

    • Bloomberg
    steve rowe

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Μεγάλη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Marks & Spencer μετά την αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη της εταιρείας. Η αλυσίδα λιανικής τροφίμων και ενδυμάτων κατέγραψε ισχυρές πωλήσεις κατά το άνοιγμα των καταστημάτων της, μετά από το πολύμηνο lockdown στις αρχές του έτους.

    Η βρετανική επιχείρηση δήλωσε ότι αναμένει κέρδη υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη των 300 εκατ. στερλίνων, σε 350 εκατ. στερλίνες.

    Η μετοχή της καταγράφει άνοδο άνω του 10% και βρέθηκε στις 156,8 πένες στην αγορά του Λονδίνου.

    Οι ανοδικές προοπτικές ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από τα τρόφιμα κατά σχεδόν 11% στις 19 εβδομάδες έως τις 14 Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ομοίως, το τμήμα ένδυσης και ειδών σπιτιού της εταιρείας, κατέγραψε έσοδα αυξημένα κατά 92,2% σε σχέση με πέρυσι, που τα καταστήματα της ήταν κλειστά, και μειωμένα μόλις κατά 2,6% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

    Τα έσοδα της από τις διεθνείς αγορές επίσης σημειώνουν αύξηση.

    Σύμφωνα με την Marks & Spencer ενώ κάποια αύξηση των πωλήσεων ήταν αποτέλεσμα της συσσωρευμένης ζήτησης, η βελτίωση της απόδοσης είναι αποτέλεσμα του προγράμματος αναδιάρθρωσης της.

    Η M&S προσπαθεί να αναδιαρθρώσει και να βελτιώσει τις επιδόσεις της για τουλάχιστον μια δεκαετία. Η κερδοφορία μειώνεται εδώ και χρόνια, επηρεασμένη από την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Διάφορες ομάδες διαχείρισης έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν την πορεία της, με τελευταία την τωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Steve Rowe.

    Η αύξηση των προβλέψεων της εταιρείας είναι αποτέλεσμα μιας «πειθαρχημένης προσέγγισης στην ποικιλία των ρούχων της» που αυξάνει τα περιθώρια, με τις online πωλήσεις να ενισχύονται ως τμήμα των συνολικού κύκλου εργασιών, δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Charles Allen.

    Διαβάστε ακόμα:

    Marks & Spencer: Σε εξέλιξη το πλάνο ανάκαμψης της εταιρείας – Αναμένει κέρδη μέχρι 350 εκατ. στερλίνες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ