• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Λόρενς Γκράφ: O βασιλιάς των διαμαντιών δεν φοβάται την πανδημία

    • Bloomberg

    Λόρενς Γκράφ


    Για τον Λόρενς Γκράφ το 2019 ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Η εταιρεία κοσμημάτων του, πούλησε μια από τις μεγαλύτερες πολύτιμες πέτρες στον κόσμο, αγόρασε τις εγκαταστάσεις του καταστήματος ναυαρχίδα που διαθέτει στη Νέα Υόρκη και άνοιξε ένα ακόμη κατάστημα στο Παρίσι.

    Και αυτή η χρονιά δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει διαφορετικά για τον κοσμηματοπώλη που έχει στο πελατολόγιο του ονόματα όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Σουλτάνος του Μπρουνέι. Με περιουσία καθαρής αξίας 5 δισ. δολαρίων, είναι ένας από τους πλουσιότερους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον  Bloomberg Billionaires Index.

    Ωστόσο, τα lockdowns που προκάλεσε η πανδημία «επηρέασαν σοβαρά όλους τους τομείς της επιχείρησής μας», συμπεριλαμβανομένου του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων και της καθυστέρησης της προώθηση της νέας μας συλλογής στην αγορά, δήλωσε η επιχείρηση πρόσφατα. Η πρόβλεψη για τη φετινή απόδοση της εταιρείας είναι “πολύ προβληματική”.

    Μετά από μια σύντομη χαλάρωση, η εξάπλωση του ιού επιταχύνεται και πάλι σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής, όπου η Graff Diamonds διαθέτει περίπου τα μισά καταστήματα λιανικής της, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Αυτό είναι πιθανό να αυξήσει ακόμη περισσότερο την εξάρτηση του κοσμηματοπωλείου από την αγορά της Ασίας, στην οποία έχει αναπτυχθεί ραγδαία καθώς ο πλούτος του πληθυσμού της περιοχής έχει εκτιναχθεί.

    Η πανδημία δεν αποτελεί την πρώτη δύσκολη περίοδο για τον Γκραφ, 82 ετών, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία του πριν από έξι δεκαετίες αφού εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 15 ετών για να εργαστεί σε έναν κοσμηματοπώλη, ο οποίος του είπε ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

    Η αναταραχή στο χρηματιστήριο ανάγκασε την Graff Diamonds να μην προχωρήσει στην δρομολογούμενη αρχική δημόσια προσφορά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2012, όταν η εταιρεία διαπίστωσε πόσο ευάλωτη είναι στις μεταβολές των δαπανών του κλάδου ειδών πολυτελείας, αφού οι 20 κορυφαίοι πελάτες της πραγματοποίησαν σχεδόν το ήμισυ των ετήσιων εσόδων της τον προηγούμενο χρόνο.

     Tiffany, Pandora

    Και άλλα κοσμηματοπωλεία έχουν επίσης πληγεί από τις επιπτώσεις του Covid-19. Τα έσοδα της Tiffany & Co. και της Pandora A / S μειώθηκαν περισσότερο από  1/4 κατά τους πρώτους έξι μήνες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η μείωση ήταν αρκετή για να ωθήσει την LVMH να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς της Tiffany, αν και η αλυσίδα έκτοτε παρουσίασε  βελτίωση των πωλήσεων, όπως και η Pandora.

    Ωστόσο, η Graff Diamonds έχει μετρητά για να ξεπεράσει την πανδημία. Η Graff Diamonds International – μία από τις θυγατρικές της εταιρείας – είχε καθαρά περιουσιακά στοιχεία αξίας 760,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του έτους και μια περιστρεφόμενη πιστωτική διευκόλυνση 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γκραφ, ο οποίος ζει στην Ελβετία, έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως μια συλλογή έργων τέχνης με έργα των Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat και Roy Lichtenstein, μεταξύ άλλων.

    Ο κοσμηματοπώλης διαθέτει «μια καλά χρηματοδοτούμενη και κεφαλαιοποιημένη εταιρεία και, λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις τώρα, θα βγει από αυτήν την κατάσταση», δήλωσε η Graff Diamonds International.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ