• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κορονοϊός: Από τις πίστες του σκι στο Τιρόλο έφτασε μέχρι την Ισλανδία! Σε καραντίνα οι αυστριακές Άλπεις

    • Bloomberg


    Καραντίνα στα χειμερινά αλπικά θέρετρα επιβάλλει η Αυστρία!

    Καραντίνα στην περιοχή του Τιρόλο επέβαλε η Αυστρία, καθώς τα χαλαρότερα μέτρα δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη μετάδοση και την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος έφτασε μάλιστα, μέσω Άλπεων, τόσο μακριά όσο η Ισλανδία και η Νορβηγία.

    Το lockdown επηρεάζει το 75% του πληθυσμού του 1 εκατ. κατοίκων 279 κωμοπόλεων στις κορυφές και τις πεδιάδες της συγκεκριμένης περιοχής στα δυτικά της χώρας. Μέτρο που κατέστη απαραίτητο, καθώς τα δημοφιλή χειμερινά θέρετρα της περιοχής διαπιστώθηκε ότι εξελίχθηκαν σε επίκεντρο της επιδημίας, διασπείροντας τον ιό, μέσω των τουριστών – επισκεπτών τους, μέχρι τη Σκανδιναβία και την Ισλανδία.

    Έτσι, πλέον μονάδες της Αστυνομίας απαγορεύουν την είσοδο σε όσους δεν κατοικούν στην περιοχή και οι πολίτες είναι σε αυτοπεριορισμό στα σπίτια τους.

    Μεταξύ βόρειας Ιταλίας και νότιας Γερμανίας, το Τιρόλο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό για την ανάπτυξή του. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου φέτος, την περιοχή επισκέφθηκαν 2,8 εκατ. επισκέπτες, κυρίως για να κάνουν σκι. Η συγκεκριμένη επαρχία ήταν επίσης η πρώτη στην Αυστρία όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού και φιλοξενεί πλέον περίπου το 25% των κρουσμάτων στη χώρα.

    Μέχρι το πρωί της Πέμπτης, η Αυστρία, με συνολικό πληθυσμό 8,8 εκατ. κατοίκων, είχε 1.843 κρούσματα, 437 από τα οποία ήταν στο Τιρόλο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό πέντε άνθρωποι.



    ΣΧΟΛΙΑ