• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κοντά στo υψηλό 13 ετών το αλουμίνιο

    • Bloomberg
    αλουμίνια έτοιμα στο λιμάνι για την μεταφορά τους


    Το αλουμίνιο κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, με τους εμπόρους να εστιάζουν στον αντίκτυπο της χαλάρωσης των γεωπολιτικών εντάσεων σχετικά με την Ουκρανία και στις πιέσεις που ασκεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος στις παγκόσμιες προμήθειες.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει σε διπλωματική λύση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και ανακοίνωσε μερική απόσυρση χιλιάδων στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Τα νέα βοήθησαν στην άνοδο των αγορών και περιόρισαν τις ανησυχίες σχετικά με πιθανές διακοπές στην προμήθεια μετάλλων από τη Ρωσία, σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης ή κυρώσεων.

    Το αλουμίνιο καταγράφει τα περισσότερα κέρδη από τα βασικά μέταλλα φέτος, ύψους 14%, καθώς το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων και ο περιβαλλοντικός περιορισμός επηρεάζουν την προσφορά σε Ευρώπη και Κίνα.

    Η spot τιμή στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 αυτήν την εβδομάδα, πριν υποχωρήσει την Τρίτη.

    Cash to 3-month spread eases in aluminum

    Στην Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή αλουμινίου, ώθηση στις τιμές δίνει η μειωμένη προσφορά λόγω των περιορισμών που εφαρμόζονται για την πανδημία κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, έγραψε σε σημείωμα η Jinrui Futures Co.

    Επιπλέον, ο πληθωρισμός της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο, δίνοντας στην κεντρική τράπεζα περισσότερα περιθώρια για χαλάρωση πριν από τη βασική συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας αργότερα φέτος. Οι προοπτικές για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής λειτουργούν υποστηρικτικά για τα μέταλλα.

    Το αλουμίνιο για παράδοση τριών μηνών στο LME σημείωσε διακυμάνσεις μεταξύ κερδών και απωλειών και διαμορφώθηκε νωρίτερα ελαφρώς χαμηλότερα στα 3.204 δολάρια ο τόνος.

    Το μέταλλο έφτασε τα 3.333 δολάρια στην intraday διαπραγμάτευση την περασμένη εβδομάδα, την υψηλότερη τιμή από τότε που κατέγραψε το ρεκόρ των 3.380,15 δολαρίων το 2008.

    Ανοδικά κινήθηκαν και τα άλλα μέταλλα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Wall Street: Άλμα για τους βασικούς δείκτες μετά τα σημάδια αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία – Βουτιά για το πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ