• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κεντρικές τράπεζες χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τεχνολογία blockchain για να ανταλλάξουν νομίσματα

    • Bloomberg


    Η Τράπεζα του Καναδά και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης έστειλαν η μία στην άλλη ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια επιτυχημένη δοκιμή μεταξύ δύο κεντρικών τραπεζών.

    Οι δύο τράπεζες συνεργάζονται στη χρήση της τεχνολογίας κατανεμημένων λογιστικών καταλόγων και ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών για να καταστήσουν τη διαδικασία διασυνοριακών πληρωμών φθηνότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση. Το πειραματικό δίκτυο εγχώριων πληρωμών της Τράπεζας του Καναδά, Project Jasper, συνδέθηκε με το δίκτυο Project Ubin της Σιγκαπούρης στο πλαίσιο της δοκιμής, σε συνεργασία με την Accenture και την JPMorgan Chase & Co.

    «Το Project Jasper και το Project Ubin έχουν βασιστεί σε προηγούμενες καινοτομίες στον τομέα των πληρωμών για να αποδείξουν ότι οι διασυνοριακές πληρωμές και διακανονισμοί μπορούν να γίνουν απλούστερες και αποδοτικότερες», ανέφερε στη δήλωση ο Sopnendu Mohanty, επικεφαλής αξιωματούχος FinTech της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης. «Μαζί, αυτά τα πρότζεκτ έχουν αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά ζητήματα και έφεραν την τεχνολογία σε υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας».

    Οι δύο κεντρικές τράπεζες δημοσίευσαν από κοινού μια έκθεση που προτείνει διαφορετικές επιλογές σχεδιασμού για συστήματα διασυνοριακών διακανονισμών, επισημαίνοντας ενδεχόμενους περιορισμούς και προκλήσεις.

    «Μόνο μέσω της συνεχιζόμενης συνεργασίας και της θεμελιώδους έρευνας θα καταστεί δυνατή η ωρίμανση αυτής της τεχνολογίας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα κατανοήσουν πλήρως τις δυνατότητές της», δήλωσε ο Scott Hendry, ανώτερος ειδικός διευθυντής χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας της Τράπεζας του Καναδά.

    Ο David Treat, παγκόσμιος επικεφαλής blockchain της Accenture, χαρακτήρισε τη δοκιμή «ένα μεγάλο ορόσημο για τον εκσυγχρονισμό των διασυνοριακών, διανομισματικών συναλλαγών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αποκαλυπτικό: Όλο το «ροκ» παρασκήνιο πίσω από την αναστολή της μετοχής της Creta Farms

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Διορισμός-έκπληξη στην Ιρλανδία: Ποιος είναι ο ελληνοκυπριακής καταγωγής νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Β. Μαρινάκης: Σημαντική συμφωνία με ενεργειακό κολοσσό στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ