• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κάνει πίσω ο Ρέι Ντάλιο; Μείωσε το σορτάρισμα στις ευρωαγορές σε 1 δις

    • Bloomberg

    Ray Dalio


    Ένας από τους χειρότερους οιωνούς για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τον περασμένο Ιούλιο ήταν οι θέσεις short που έλαβε το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου, το Bridgewater, του διάσημου μεγαλοεπενδυτή Ρέι Ντάλιο, αξίας 10 δις δολαρίων εναντίων 28 ευρωπαϊκών εταιρειών. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Bridgewater μείωσε τις θέσεις του σε μόλις 845 εκατομμύρια δολάρια.

    Από τις 28 συνολικά εταιρείες, το hedge fund διατηρεί θέσεις short σε τρεις εταιρείες.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, δεν είναι σαφές αν η Bridgewater στοχεύει να επωφεληθεί άμεσα από τα στοιχήματα ή προσπαθεί να αντισταθμίσει άλλα μέρη του χαρτοφυλακίου του.

    Οι θέσεις short, πάντως παραμένουν για τις εταιρείες Air Liquide SA, της Banco Santander SA και της ING Groep NV.

    Το fund του Ρέι Ντάλιο δεν ήταν το μόνο που πήρε θέσεις short στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι φόβοι για ύφεση σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα επιτόκια, οδήγησαν πολλά funds στο να σορτάρουν τις αγορές.

    Ο δείκτης Euro Stoxx 600 των ευρωπαϊκών μετοχών έχει υποχωρήσει περίπου 9,5% από την αρχή του έτους, αν και αφού έφτασε στο χαμηλό στις 5 Ιουλίου, έκτοτε ανέκαμψε περίπου 10%.

    To Bridgewater είναι γνωστό για τις θέσεις short που έχει πάρει εναντίον εταιρειών στο παρελθόν. Το 2020 «σόρταρε» 14 δις δολάρια σε ευρωπαϊκές εταιρείες και το 2018 22 δις δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρέι Ντάλιο: Ο short-seller που ποντάρει δισ. στην πτώση των ευρωαγορών και επιμένει ότι τα μετρητά είναι σκουπίδια



    ΣΧΟΛΙΑ