• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Juventus: Προς αναζήτηση κεφαλαίων 400 εκατ. ευρώ η ομάδα του Ρονάλντο

    • Bloomberg
    Juventus: Προς αναζήτηση κεφαλαίων 400 εκατ. ευρώ η ομάδα του Ρονάλντο

    Ρονάλντο


    Η ιταλική Juventus Football Club, η ομάδα του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου έως και 400 εκατομμύρια ευρώ (474 ​​εκατομμύρια δολάρια) για να καλύψει τις οικονομικές απώλειες που υπέστη από την πανδημία.

    Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου πρόκειται να εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού συλλόγου τον Σεπτέμβριο, επισήμανε σε ανακοίνωση του.

    Η εταιρεία συμμετοχών της οικογένειας Ανιέλι, Exor NV, η οποία κατέχει ποσοστό 64% της Juventus, “έχει εκφράσει τη στήριξη της” στην κίνηση αυτή.

    Η εταιρεία αναμένει ότι ο αρνητικός αντίκτυπος από την πανδημία θα ανέλθει στα 320 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2022.

    Η μετοχή του συλλόγου μειώθηκε κατά 3% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου την Τετάρτη, με την χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 935 εκατομμύρια ευρώ.

    Η Juventus ανέθεσε στον Maurizio Arrivabene την επίβλεψη των οικονομικών της επιχείρησης.

    To υψηλόβαθμο στέλεχος υπήρξε επικεφαλής της ομάδας αγώνων Ferrari στα τέλη του 2014 και αργότερα αντικαταστάθηκε το 2019 από τον Mattia Binotto. Είναι επίσης πρώην στέλεχος της Philip Morris International. Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του Arrivabene θα είναι η ενίσχυση των πωλήσεων του συλλόγου.

    Η Juventus, ευρέως γνωστή ως Juve, ανήκει στην οικογένεια των δισεκατομμυριούχων Ανιέλι της Ιταλίας, ιδρυτών της αυτοκρατορίας Fiat.

    Ο πρόεδρος της Αντρέα Ανιέλι ήταν ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες πίσω από τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Super League, το επαναστατικό εγχείρημα που κατέρρευσε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του, καθώς οι ομάδες που το στήριξαν αποσύρθηκαν εν μέσω της έντονης διαμαρτυρίας των αθλητικών αρχών και των οπαδών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ