• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Justin Bieber: Ένας ακόμη σταρ εισέρχεται στην hot αγορά της κάνναβης

    • Bloomberg

    Justin Bieber


    Ο δημοφιλής Καναδός τραγουδιστής Justin Bieber εισέρχεται στην αγορά μαριχουάνας σε συνεργασία με την εταιρεία Palms, με έδρα το Λος Άντζελες.

    Η Palms ειδικεύεται σε προϊόντα κάνναβης, με τις επτά συσκευασίες της να πωλούνται προς 32 δολάρια, σε τοποθεσίες στη Νεβάδα και την Καλιφόρνια.

     

    The 2021 Met Gala Celebrating In America: A Lexicon Of Fashion - Arrivals

    «Είμαι οπαδός της Palms και της δραστηριότητας της, που καθιστά την κάνναβη προσιτή και βοηθά στην αποστιγματοποίησή της. Eιδικά για τους ανθρώπους που τη βρίσκουν χρήσιμη για την ψυχική τους υγεία», δήλωσε ο Bieber.

    Οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας δεν έγιναν γνωστοί.

    Οι επιστήμονες μελετούν τις επιδράσεις της κάνναβης στην ψυχική υγεία. Μελέτη του 2020 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι η μαριχουάνα μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη και αυτό οδηγεί περισσότερους ασθενείς να τη δοκιμάσουν, ωστόσο ορισμένες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να επιδεινώσει τα αποτελέσματα.

    «Μεταξύ των πιο συνηθισμένων ισχυρισμών για την υγεία που διατυπώνονται στη διαδικτυακή διαφήμιση για τα ψυχαγωγικά ιατρεία κάνναβης είναι η θεραπεία κατάθλιψης», ανέφεραν οι ερευνητές.

    “Αυτά τα μηνύματα μπορεί να αυξάνονται σε συχνότητα, ενώ τα μηνύματα των μέσων ενημέρωσης για τη μαριχουάνα έχουν γίνει πιο θετικά με την πάροδο του χρόνου και περιλαμβάνουν λιγότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους”.

    Τα ψυχικά προβλήματα

    Ο 27χρονος Βieber, έχει μιλήσει δημόσια σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε όντας διάσημος σταρ από την παιδική του ηλικία αλλά και για τη χρήση ναρκωτικών και την επίδραση τους στην ψυχική του υγεία.

    Σε μια σειρά ντοκιμαντέρ στο YouTube πέρυσι, είπε ότι δοκίμασε μαριχουάνα όταν ήταν 12 ή 13 ετών και τελικά άρχισε να αισθάνεται εξαρτημένος από αυτό, αν και είπε ότι δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία.

    Οι διασημότητες δραστηριοποιούνται ολοένα και περισσότερο στη βιομηχανία κάνναβης. Ο Jay-Z είναι επικεφαλής της Parent Co., η οποία πουλά επώνυμα προϊόντα κάνναβης, ενώ η Martha Stewart έχει μια σειρά από τσίχλες CBD σε συνεργασία με την Canopy Growth Corp. Η Gwyneth Paltrow και η Rosario Dawson συμμετέχουν αμφότερες στην εταιρεία κατασκευής ποτών με κάνναβη, Cann.

    Η Palms έχει αντλήσει κεφάλαια από ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές, σύμφωνα με τον Tyler Breton, COO της εταιρείας, το επίσημο όνομα της οποίας είναι Tres Palmas Inc. «Ως νέα και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, είναι συναρπαστικό να βρίσκεις ταλαντούχους ανθρώπους που θα συνεργαστούν μαζί σου και θα ανταμείβονται αμφότεροι καθώς το προϊόν πετυχαίνει », είπε σε ηλεκτρονική του δήλωση.

    Δημογραφικός στόχος

    Ο δημογραφικός στόχος του Justin Bieber, η Gen Z και οι millennials, αποτελεί σχεδόν το 40% της αγοράς κάνναβης, σύμφωνα με την έκθεση της HQ Cannabis Brand 2020.

    Ένα μέρος των πωλήσεων από τα προϊόντα κάνναβης θα υποστηρίξει ομάδες όπως οι Veterans Walk and Talk, μια ομάδα βετεράνων που υποστηρίζει την κάνναβη ως φάρμακο και το Last Prisoners Project, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην απελευθέρωση ατόμων που έχουν καταδικαστεί για κατοχή μαριχουάνας. Θα υποστηρίξει επίσης τη διαφορετικότητα στη βιομηχανία μαριχουάνας.

    «Και οι δύο ευθυγραμμίζονται στενά με την αποστολή της Palms να κάνει την κάνναβη προσιτή και mainstream», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tres Palmas, Noah Annes σε ηλεκτρονική δήλωση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ