• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JP Morgan: Λήξη συναγερμού για τις ευρωπαϊκές τράπεζες – «Κάναμε λάθος»

    Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

    Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase


    H προτροπή προς τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί με τις ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν λάθος. Αυτό παραδέχθηκε η JP Morgan σε σημείωμα της, παραδεχόμενη ότι η ανάπτυξη κερδών στον κλάδο, κατά 16% τους διέψευσε.

    «Ήμασταν επιφυλακτικοί για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κάτι που δεν ήταν σωστή απόφαση, έγραψε ο Kian Abouhossein, αναλυτής της JP Morgan. Νωρίτερα, η επενδυτική τράπεζα είχε αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

    Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ο δείκτης Stoxx 600 Banks έχει κέρδη άνω του 11%, με την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών κλάδων.

    Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τα υψηλότερα επιτόκια, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν είναι «απόλυτα» θετικοί, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε στάδιο επαναξιολόγησης.

    Η JP Morgan θεωρεί ως κορυφαίες επιλογές τράπεζες όπως η  Intesa Sanpaolo, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, UBS και Deutsche Bank, τράπεζες που καταγράφουν καλές επιδόσεις μεταξύ των ανταγωνιστών τους.

    Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, απέφυγαν περιοχές όπως η Γαλλία και οι σκανδιναβικές χώρες, που έχουν υποαποδώσει έναντι των ανταγωνιστών τους.

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Αντιμέτωπη με έως και $25 δισ. αύξηση κεφαλαιακών απαιτήσεων

    Πώς βλέπουν οι τραπεζίτες την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Το δυσμενές σενάριο

    JP Morgan: Νέο άλμα σε κέρδη και έσοδα χάρη στα υψηλά επιτόκια



    ΣΧΟΛΙΑ