• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    José Andrés: Ο σεφ που πήρε δώρο από τον Jeff Bezos 100 εκατ. δολάρια

    • Bloomberg

    José Andrés


    Μπορεί το ενδιαφέρον να μονοπώλησε χθες το 11λεπτο ταξίδι του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos στο διάστημα, ωστόσο, ο ιδρυτής της Amazon προκάλεσε αίσθηση με μία ακόμη κίνηση του. Ανακοίνωσε την απονομή βραβείου 100 εκατ. δολαρίων, στον José Andrés.

    Ο σεφ, που έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, θα δωρίσει τα χρήματα στον World Central Kitchen, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε το 2010, ο οποίος βοηθά στη σίτιση και την υποστήριξη ανθρώπων σε περιοχές που πλήττονται από καταστροφές σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, βοήθησε τα θύματα των πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Γερμανίας.

    Ο Bezos ανακοίνωσε το έπαθλο στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενός νέου βραβείου, του Courage and Civility Award, με στόχο την αναγνώριση των ανθρώπων που εργάζονται για να προσφέρουν λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα.

    Ο Van Jones, συνεργάτης του CNN στα πολιτικά θέματα και ιδρυτής του Dream Corps, τιμήθηκε επίσης με 100 εκατομμύρια δολάρια. «Μπορούν να τα δώσουν όλα στη δική τους φιλανθρωπική οργάνωση ή μπορούν να μοιραστούν τον πλούτο τους. Όλα εξαρτώνται από αυτούς”, δήλωσε ο Bezos.

    World Central Kitchen

    «Είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό το βραβείο και την απίστευτη υποστήριξη από τον Jeff Bezos και ολόκληρη την οικογένεια Bezos», δήλωσε ο Andrés. «Το World Central Kitchen γεννήθηκε από την απλή ιδέα ότι το φαγητό έχει τη δύναμη να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο. Ένα πιάτο φαγητού είναι ένα πιάτο ελπίδας… είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να ξαναχτίσουμε ζωές και κοινότητες”.

    Ο σεφ, ο οποίος θα ανοίξει δύο εστιατόρια στη Νέα Υόρκη αργότερα φέτος, σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στην ανακούφιση από την πείνα. Μεταξύ των στόχων του είναι να διπλασιάσει την επισιτιστική βοήθεια σε όλο τον κόσμο και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι – που, σημειώνει, είναι κυρίως γυναίκες – μαγειρεύουν φαγητό.

    «Το ίδιο το βραβείο δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τον κόσμο από μόνο του. Αλλά αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για εμάς – θα μας επιτρέψει να σκεφτούμε πέρα ​​από τον επόμενο τυφώνα, για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Άνθρωποι του κόσμου: τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μεγάλες σκέψεις, να λύσουμε το πρόβλημα της πείνας άμεσα”, συνέχισε ο Andrés στη δήλωση του.

    Η κίνηση του Bezos προστέθηκε σε μία σειρά δωρεών που έχει λάβει ο Andrés. Τον Δεκέμβριο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ συνεργάστηκαν με την World Central Kitchen για την κατασκευή τεσσάρων νέων κέντρων ανακούφισης, ξεκινώντας από το νησί Ντομίνικα της Καραϊβικής.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ