• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Jeff Bezos: Πώς το Πεντάγωνο εκτόξευσε την περιουσία του στο επίπεδο ρεκόρ των 211 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Jeff Bezos

    Jeff Bezos


    Ο Jeff Bezos μόλις κατέγραψε νέο ρεκόρ πλούτου, αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει πλέον περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι μετοχές της Amazon.com αυξήθηκαν κατά 4,7% την Τρίτη, όταν το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ακύρωσε μια σύμβαση cloud-computing που είχε με την ανταγωνίστρια εταιρεία Microsoft.

    Το ράλι ανόδου αύξησε τον πλούτο του Bezos κατά 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Η τελευταία φορά που κάποιος από τον δείκτη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου του Bloomberg πλησίασε αυτό το ποσό ήταν τον Ιανουάριο, όταν η περιουσία του Elon Musk της Tesla  έφτασε για λίγο στα 210 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι δύο μεγιστάνες κατά τους πρώτους μήνες του έτους εναλλάσσονταν στην κορυφαία θέση της λίστας, ωστόσο ο Bezos παραμένει στο νούμερο 1 από τα μέσα Μαρτίου, καθώς οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο σχεδόν 20% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

    Η εκτόξευση των τιμών των μετοχών τους τελευταίους μήνες ενίσχυσε τις περιουσίες μιας ομάδας τιτάνων της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Musk. Παραμένει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Bezos με καθαρή αξία 180,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακόμη και μετά την πτώση που σημείωσαν οι μετοχές της Tesla την Τρίτη.

    Ο Γάλλος μεγιστάνας του κλάδου πολυτελών ειδών Bernard Arnault, είναι τρίτος με περιουσία ύψους 168,5 δισ. δολαρίων.

    Η περιουσία της MacKenzie Scott

    Το ρεκόρ του Bezos είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που σημείωσε κατά τη διάρκεια της αύξησης των μετοχών της Amazon το 2020, όταν η καθαρή αξία της περιουσίας του ξεπέρασε τα 206,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο επιχειρηματίας, 57 ετών, παραιτήθηκε επίσημα από τη θέση του CEO της Amazon αυτήν την εβδομάδα μετά από 27 χρόνια. Εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 11% της εταιρείας και λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

    Το Πεντάγωνο δήλωσε την Τρίτη ότι καταργεί ένα συμβόλαιο cloud-computing αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε το 2019 στην Microsoft, μετά από αρκετά χρόνια διαμάχης μεταξύ της κυβέρνησης και ορισμένων στελεχών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ για τη συμφωνία. Η απόφαση δείχνει ότι σχεδίαζε να μοιράσει το έργο μεταξύ της Microsoft και της ανταγωνίστριας Amazon.

    Στο μεταξύ, η MacKenzie Scott, η πρώην σύζυγος του Bezos και το 15ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, είδε την περιουσία της να αυξάνεται στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, καλύπτοντας τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει δώσει μέχρι στιγμής φέτος για φιλανθρωπίες.

    Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι ορισμένοι δισεκατομμυριούχοι δεν μπορούν να δωρίσουν τα χρήματα τους γρηγορότερα από τον χρόνο που χρειάζονται για να τα κερδίσουν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ