• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Intrum: Αλλαγή κορυφής (με ελληνικό «άρωμα») στην σουηδική εταιρεία διαχείρισης δανείων

    • Bloomberg

    Mikael Ericson, CEO της Intrum


    Στην αντικατάσταση του διευθύνοντα συμβούλου της Mikael Ericson από τον Anders Engdahl προχωράει η Intrum, η σουηδική εταιρεία διαχείρισης χρεών.

    Το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία με τον Ericson, ο οποίος θα αποχωρήσει μετά από 4 χρόνια παραμονής στο τιμόνι της εταιρείας, σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε η Intrum. Ο Engdahl, ο οποίος επί του παρόντος είναι οικονομικός διευθυντής (CFO), θα αναλάβει άμεσα τον ρόλο του CEO (ΣτΜ: Όπως επισήμανε η στήλη Wiseman, ο νέος CEO ξέρει πολύ καλά τα ελληνικά δρώμενα καθώς ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» στη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Ιntrum Hellas και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής θυγατρικής. Επίσης, διατηρεί άριστη σχέση με τον CEO της Intrum Hellas, Γιώργο Γεωργακοπούλο).

    Ο πρόεδρος της Intrum, Per E. Larsson, δήλωσε ότι η εταιρεία, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στη συλλογή και διαχείριση χρεών στην Ευρώπη μετά τη συγχώνευσή της το 2017 με τη νορβηγική ανταγωνίστρια Lindorff, επεξεργάζεται ένα «πρόγραμμα μετασχηματισμού στην επόμενη φάση», που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

    «Προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα, εντοπίσαμε την ανάγκη για έναν νέο τύπο ηγεσίας και, ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την Intrum να κάνει αυτό το βήμα», δήλωσε ο Larsson.

    Η Intrum ανακοίνωσε επίσης τα προκαταρκτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στα 1,69 δισ. σουηδικές κορώνες (191 εκατ. δολάρια).

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν εκτιμήσει κατά μέσο όρο ότι τα προσαρμοσμένα Ebit θα ανέλθουν σε 1,26 δισ. σουηδικές κορώνες. Η τελική ανακοίνωση της Intrum για το τρίτο τρίμηνο θα δημοσιευθεί στις 23 Οκτωβρίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ