• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Wall Street έχει έναν νέο μεγάλο «ταύρο»: Την Tesla

    • Bloomberg
    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. δολάρια σε μία ημέρα - Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    Έλον Μασκ


    Η δυνητική επιτυχία της Tesla Inc. στην παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας θα είναι η επόμενη σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να τροφοδοτήσει το ράλι που έχει ήδη οδηγήσει στον τριπλασιασμό της τιμής της μετοχής της εταιρείας πέρυσι, επισημαίνουν οι αναλυτές της Piper Sandler Cos., αυξάνοντας την τιμή στόχο για το «χαρτί» πάνω από 27%.

    Η Piper αναθεώρησε τον στόχο της στα 928 δολάρια, από 729 δολάρια προηγουμένως, κάνοντας την υψηλότερη εκτίμηση μεταξύ των εταιρειών που παρακολουθεί το Bloomberg. Οι μετοχές – η αξία των οποίων υπερδιπλασιάστηκε κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες – σημείωναν άνοδο κατά 8,1% στην προσυνεδρίαση και αναμένεται να ξεπεράσουν το ρεκόρ των 887,06 δολαρίων που κατέγραψαν στις 4 Φεβρουαρίου.

    “Ξεχνάμε ότι η Tesla πουλά μπαταρίες και προϊόντα ηλιακής ενέργειας. Άλλωστε, το τμήμα αυτό ήταν μόλις το 6% των πωλήσεων της το 2019”, ανέφεραν οι αναλυτές Alexander Potter και Winnie Dong σε σημείωμα την Τρίτη. “Αλλά η διοίκηση λέει ότι η δραστηριοποίηση στην ηλιακή ενέργεια και στην αποθήκευση θα ανταγωνίζεται μια μέρα τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και, αν αυτό ισχύσει, τότε οι επενδυτές θα πρέπει τελικά να εστιάσουν την προσοχή τους στη μετοχή”.

     

    The rally in Tesla shares picks up steam

     

    Για να μετρήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας της Tesla στην παραγωγή και στην αποθήκευση ηλιακής ενέργειας, οι αναλυτές εξέτασαν πρόσφατα ένα σύστημα που βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια και θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του Model X και τα αποτελέσματα ήταν “διαφωτιστικά” μέχρι στιγμής, γράφουν σε σημείωμα. Η νέα εκτίμηση για την τιμή της μετοχής από την Piper υποδηλώνει άνοδο 8,1% από το τελευταίο κλείσιμο.

    Η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή στόχο της Tesla δύο φορές τον Ιανουάριο, αποτυπώνοντας εν μέρει το αναπτυξιακό δυναμικό της εταιρείας στην Κίνα.

    Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων άρχισε να παραδίδει τα σεντάν Model 3 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, σε πελάτες τον περασμένο μήνα. Πέρυσι, η Tesla παρέδωσε συνολικά 367.500 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

    Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 7,3% την Τρίτη μετά την αναβάθμισή της από τους αναλυτές της Morgan Stanley και της Sanford C. Bernstein. Ο Adam Jonas της Morgan Stanley σχεδόν διπλασίασε την πρόβλεψή του για τη μετοχή, επισημαίνοντας ότι η Tesla μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό προμηθευτή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ