• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Κριστίν Λαγκάρντ θέλει τη γνώμη σας για την επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

    • Bloomberg
    Λαγκαρντ Λαγκάρντ EKT Lagarde lagard

    Κριστίν Λαγκάρντ, EKT


    Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την επανεξέταση της στρατηγικής της, με το πρώτο βίντεο της να απευθύνεται στους πολίτες της ευρωζώνης.

    Υιοθετώντας μίας επικοινωνιακή πολιτική που δεν είχαν δοκιμάσει οι προκάτοχοί της, η Γαλλίδα μίλησε στην κάμερα, ζητώντας απόψεις για τη νομισματική πολιτική, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κυκλοφόρησε παράλληλα με την ανακοίνωση τύπου που περιγράφει τα σχέδια της ΕΚΤ.

    “Το ευρώ ανήκει πραγματικά σε όλους μας – ανήκει σε εσάς”, είπε η Λαγκάρντ στο βίντεο. “Γι ‘αυτό πρέπει να ακούσουμε τις απόψεις σας για την επανεξέταση αυτής της στρατηγικής. Οι σταθερές τιμές σας βοηθούν να λαμβάνετε αποφάσεις σε πολλές πτυχές της ζωής σας, από την αποταμίευση έως το δανεισμό και από τις δαπάνες μέχρι τις επενδύσεις. Παρακαλώ μοιραστείτε τις ιδέες και τις ανησυχίες σας μαζί μας. “

     

    Στο δελτίο τύπου, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι δημιουργεί έναν ιστότοπο για την υποβολή ιδεών, όπου  θα αναφέρονται λεπτομέρειες για την αναθεώρηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Η Λαγκάρντ, σε αυτή την ανακοίνωση, υποσχέθηκε να ακούσει το κοινό “με ανοιχτό μυαλό”.

    Η επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δεσμευτεί ότι η πρώτη αξιολόγηση του θεσμού από το 2003 δεν θα αφήσει τίποτα εκτός ατζέντας και θα αντιμετωπίσει θέματα που κυμαίνονται από τον στόχο για τον πληθωρισμό έως τις παρενέργειες της πολιτικής και τους τρόπους με τους οποίους η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

    Η Λαγκάρντ θα προεδρεύσει στην αρχική ακρόαση με τους πολίτες και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στις 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες μετά την ακρόαση ακαδημαϊκών και συμμετεχόντων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης «Η ΕΚΤ και οι παρατηρητές της», στη Φρανκφούρτη.



    ΣΧΟΛΙΑ