• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η κινεζική μετοχή που εκτοξεύθηκε κατά 500% μέσα σε τρεις εβδομάδες


    Η China Tobacco International είχε άλλη μία τρελή ​​μέρα στο Χονγκ Κονγκ. Μια πρωινή «έκρηξη» έφερε το ράλι τριών εβδομάδων της μετοχής της σχεδόν στο 500%, και στη συνέχεια διακυμάνθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών το απόγευμα.

    Η διεθνής μονάδα του κρατικού μονοπωλίου της Κίνας China National Tobacco – που είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής τσιγάρων στον κόσμο – σημείωσε άνοδο έως 44% την Τετάρτη, φέρνοντας τη μετοχή της στο +484% από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της εταιρείας στις 12 Ιουνίου, που ήταν στα 4,88 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

    Ακόμα και με την επακόλουθη υποχώρηση, η εταιρεία είναι μακράν η καλύτερη σε απόδοση αρχική δημόσια προσφορά στο Χονγκ Κονγκ για φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

    «Η αύξηση της τιμής είναι γελοία και δείχνει ακριβώς την τρελή και παράλογη συμπεριφορά των επενδυτών», δήλωσε ο Dickie Wong, εκτελεστικός διευθυντής έρευνας της Kingston Securities στο Χονγκ Κονγκ. «Η τρέχουσα αποτίμηση είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι αξίζει. Είναι κατανοητό ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην αγάπη των Κινέζων καταναλωτών για τον καπνό και το αλκοόλ, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε με καθαρό μυαλό».

    Το ράλι της China Tobacco μετά το ντεμπούτο της στο Χονγκ Κονγκ συμπεριέλαβε μια άνοδο 41% ​​στις 13 Ιουνίου και ένα ράλι 52% αυτή την Τρίτη. Οι επενδυτές βρίσκουν τη μετοχή ελκυστική λόγω της σπανιότητας εισηγμένων περιουσιακών στοιχείων στην αγορά τσιγάρων της Κίνας, η οποία παραμένει τεράστια παρά τη σταδιακή μείωση του αριθμού των καπνιστών.

    «Με αυτή την έννοια, είναι πολύ παρόμοια με τη Moutai», δήλωσε ο Lv Changshun, διαχειριστής fund στην Beijing Dajun Zhimeng Investment Management, αναφερόμενος στην παρασκευάστρια αλκοολούχων ποτών Kweichow Moutai και στην ισχυρή θέση που κατέχει στην αγορά της Κίνας, όπου είναι μία από τα πιο ευρέως διαδεδομένες μετοχές. Η μετοχή της Moutai έχει ενισχυθεί φέτος κατά 73% στη Σαγκάη.



    ΣΧΟΛΙΑ